تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,247 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,455,828 |
بررسی بافتهای غیرمجاز به روش هیستولوژی در فرآوردههای گوشتی عرضهشده در شهرهای تبریز و خوی | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 1، دوره 11، 2 (42) تابستان، تیر 1400، صفحه 1-10 اصل مقاله (938.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2021.1935193.1320 | ||
نویسندگان | ||
آیدا پیامی1؛ محمدحسین موثق* 2؛ مسعود دل آشوب3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
2دانشیارگروه دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
3استادیارگروه علوم پایه، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه میزان مصرف گوشت و فرآوردههای گوشتی در کشورهای مختلف بر اساس تفاوتهای اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی تفاوتهای زیادی دارد. گوشت و فرآوردههای گوشتی از مهمترین منابع پروتئینی هستند. هدف از این مطالعه بررسی احتمال وجود بافتهای غیرمجاز در فرآوردههای سوسیس و کالباس توزیعی در شهرهای تبریز و خوی به روش هیستولوژی بود. برای این مطالعه تعداد 80 نمونه سوسیس و کالباس عرضهشده در تبریز و خوی با مقادیر گوشت کمتر از 55 درصد و بیش از 55 درصد (در طی زمستان 1393 و بهار 1394) بهصورت اخذ شد. نمونهها با تهیه مقاطع میکروسکوپیک و رنگآمیزی با رنگ هماتوکسیلین و ائوزین، نوع بافتهای غیرمجاز مشخص گردید. طبق نتایج مطالعه، در 5/87 درصد کل نمونهها بافت غضروف با درصد بالا مشاهده شد. همچنین بافتهایی نظیر انواع غدد، بافت همبندی، چربی، پوست، غضروف، استخوان، نای، ریه، مثانه، تخم انگل و روده ردیابی گردید. بهنظر میرسد حضور بافتهای غیرمجاز در اغلب نمونهها میتواند باعث کاهش تمایل مصرفکنندگان برای مصرف سوسیس و کالباس گردد. لذا نیاز به کنترلهای دقیقتر در سطح منطقه توسط ارگانهای نظارتی ضروری میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بافت غیرمجاز؛ فرآوردههای گوشتی؛ تبریز؛ خوی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 815 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 248 |