تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,259 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,455,836 |
اثر جایگزینی شکر با شیره خرما و شیره انگور بر خواص رئولوژیکی خمیر و ویژگی های فیزیک و شیمیایی نان فطیر | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 1، شماره 2، شهریور 1400، صفحه 193-212 اصل مقاله (986.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ملیکه محبعلی1؛ محمد رضا اسحاقی* 2؛ بیژن خورشیدپور2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران. | ||
2گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده نان به عنوان یک کالای ضروری مصرفی مردم مورد توجه میباشد و بحث تولید و توزیع آن هم از اهمیت ویژهای برخوردار است. فطیر از جمله نانهای سنتی ایران میباشد. به دلیل ارتباط شکر با برخی مشکلات سلامتی، پژوهشهای روز افزون برای جایگزینی مناسب شکر با سایر شیرین کنندهها در دست انجام است. در این مطالعه تاثیر شیره خرما و شیره انگور به عنوان جایگزین شکر بر خصوصیات رئولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و حسی نان فطیر مورد بررسی قرار گرفت. جایگزینهای شکر در سطوح 0، 50 و 100% در فرمولاسیون نان فطیر مورد استفاده قرار گرفتند و خصوصیات خمیر، pH و اسیدیته خمیر، رطوبت، بافت، رنگ و خصوصیات حسی نانها بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش میزان شیرین کننده جایگزین در فرمولاسیون منجر به افزایش میزان جذب آب، توسعه، مقاومت و کاهش انرژی خمیر شد. pH و اسیدیته با افزایش میزان شیرین کننده جایگزین به ترتیب کاهش و افزایش یافت. با افزایش میزان شیرین کنندههای جایگزین، مقدار قند و پراکسید کاهش و رطوبت افزایش یافت. نمونه هایی که حاوی مقادیر بالاتری از شیرین کننده جایگزین بودند، اختلاف رنگ کلی کمتری داشتند. از نظر خصوصیات حسی نمونههای حاوی 50% شیره انگور و شیره خرما از دید ارزیابان مطلوب گزارش شدند. بهطور کلی نتایج نشان داد استفاده از شیره خرما و انگور به عنوان جایگزین ساکارز، از یکسو از هدر رفتن این منابع با ارزش جلوگیری کرد و از سوی دیگر زمینه را برای تهیه یک محصول با ارزش تغذیه ای بالاتر که رژیمی نیز می باشد فراهم نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: فطیر؛ شیره خرما؛ شیره انگور؛ فیزیکوشیمیایی؛ رئولوژیکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 360 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 386 |