تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,345 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,901 |
تاثیر روغن فرار زیره سیاه، املاح صفراوی و نمک بر پایداری باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (ATCC4356) | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 9، شماره 2، تیر 1401، صفحه 12-22 اصل مقاله (1011.5 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسنده | ||
ژاله خوشخو* | ||
دانشگاه آزاد تهران شمال ، دانشکده صنایع غذایی | ||
چکیده | ||
ماندگاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در فرآیند تهیه تجاری و به کارگیری آن بهعنوان باکتری پروبیوتیک مفید است و هدف از این تحقیق بررسی اثر تنشهای روغن فرار زیره سیاه، نمکهای معمولی و صفراوی روی زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. در ادامه اثر تنشهای روغن فرار زیره سیاه (5/0 درصد)، نمک معمولی (2 درصد) نمک صفراوی (15/0 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد، روی جمعیت باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها به روش آنالیز واریانس دوطرفه و مقایسه میانگینها توسط آزمون LSD در نرمافزار SAS نسخه 9 انجام گرفت.بعد از 4 هفته در دمای 4 درجه سلسیوس زندهمانی باکتریها و در تمامی تیمارها بهطور معنیداری کاهش یافته بود اما شدت کاهش در تیمار شاهد در مقایسه با تیمارهای تحت تنش کمتر بود (05/0>p). میزان اسیدیته نیز در تمامی تیمارها بهطور معنیداری افزایش یافته بود و شدت افزایش در تیمارهای تحت تنش بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). استفاده از روغن فرار زیره سیاه به همراه نمکهای معمولی و صفراوی در غلظتهای کمتر از حداقل غلظت بازدارندگی، میتواند سبب زندهمانی باکتریها تا پایان روز 14 نگهداری به میزان توصیه شده در محصول گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن فرار زیره سیاه؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس؛ املاح صفراوی و نمک؛ زنده&rlm؛ مانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 195 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 80 |