تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,121 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,449,856 |
بررسی اثرات محلولپاشی مواد آلی و عناصر کممصرف بر خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی | ||
فصلنامه پژوهش های علوم کشاورزی پایدار | ||
دوره 1، شماره 3، آذر 1400، صفحه 81-98 اصل مقاله (722.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/sarj.2021.1944622.1051 | ||
نویسندگان | ||
علی حاتمی1؛ عبدالحسین ابوطالبی جهرمی* 2؛ عبدالکریم اجرایی3؛ سیدعبدالحسین محمدی جهرمی3؛ حامد حسن زاده خانکهدانی4 | ||
1دانشجوی دکتری باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
2دانشیار گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
3استادیار گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
4پژوهشگر بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور افزایش خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی، پژوهشی با هدف بررسی کاربرد محلولپاشی مواد آلی و عناصر کممصرف در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 11 تیمار و سه تکرار در شهرستان جهرم طی دو سال متوالی انجام شد. زمان اعمال تیمارها در ابتدا و انتهای مرحله کیمری روی خوشهها بود. تیمارها شامل اسیدآمینه (500 و 1000 میلیگرم در لیتر)، جلبک دریایی (250 و 500 میلیگرم در لیتر)، عناصر کممصرف شامل روی، آهن، منگنز و مس (1000 و 1500 میلیگرم در لیتر)، چهار تیمار ترکیبی از اسیدآمینه، جلبک دریایی و عناصر کممصرف، و تیمار شاهد (آب مقطر) بود. تیمارها بر همه صفات بهجز قطر میوه، TSS و pH اثر معنیداری داشتند. بیشترین درصد وزنی خارک، رطب و خرما به ترتیب در استفاده از تیمار ترکیبی اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر + عناصر کممصرف 1500 میلیگرم در لیتر (1/10 درصد)، اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر + جلبک 500 میلیگرم در لیتر (30 درصد) و تیمار جلبک دریایی 500 میلیگرم در لیتر (98 درصد)، بالاترین درصد ضایعات در تیمار اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر و بیشترین تعداد میوه در خوشه در تیمار ترکیبی جلبک 500 میلیگرم در لیتر + عناصر کممصرف 1500 میلیگرم در لیتر (994 میوه) مشاهده شد. در سایر صفات کمی به ویژه عملکرد، تیمار ترکیبی اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر + جلبک 500 میلیگرم در لیتر + عناصر کممصرف 1500 میلیگرم در لیتر بهتر از بقیه تیمارها بود. در بررسی صفات کیفی، بیشترین شاخص طعم در تیمار اسیدآمینه 500 میلیگرم در لیتر مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آهن؛ اسیدآمینه؛ جلبک دریایی؛ عنصر روی؛ منگنز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 273 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 221 |