تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,270 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,811 |
مقاله دانش آموزی: مروری بر ویژگی های گیاه دارویی آویشن | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
مطالب عمومی، دوره 9، شماره جدید 1، آبان 1401، صفحه 23-26 اصل مقاله (237.26 K) | ||
نویسنده | ||
حسین رئیسی* | ||
دانشآموز، بخش فلارد، لردگان، استان چهارمحال و بختیاری، ایران | ||
چکیده | ||
این مقاله به طور کلی به توصیف ویژگیهای گیاه آویشن میپردازد. آویشن، یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی و ادویهای است. امروزه از این گیاه دارویی برای درمان بسیاری از بیماریها مانند سرما خوردگی، گلو درد، سردرد، گرفتگی عضلات، دفع انگلهای روده، سرفههای سخت، التهاب نایژه، سوزش گلو، درمان عفونت لثه و غیره استفاده میشود. از برگ آویشن در فرآوردههای غذایی و همچنین از اسانس آن در نوشیدنیها و صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی میشود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضدقارچی، ضدباکتریایی، ضدعفونی کننده، ضدکرم، ضدرماتیسم، خلطآور، آنتیاکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تأخیردهنده پیری پستانداران میباشد. اسانس آویشن از جمله 10 اسانس مهم دنیا است که جایگاه خاصی در تجارت جهانی دارد. تحقیقات زیادی بر روی آویشن در حال انجام میباشد و هر روزه با پیشرفت علم نیز موارد جدیدتری از خواص این گیاه برای درمان بیماران مبتلا به بیماریهای مختلف پیدا میشود که یقینأ قابل ستایش است. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ اسانس؛ گیاه دارویی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
Ghasemi Pirbalouti, A., Emami Bistghani, Z. and Malekpoor, F., 2015. An overview on genus Thymus. Journal of Medicinal Herbs, 6(2): 93-100. Mozaffarian V. 2006. A Dictionary of Iranian Plant Names. Farhang Mosavar Publ., Tehran, Iran. (In Persian). Omidbaigi, R. 2009. Production and Processing of Medicinal Plants. Vol. 2. Behnashr Publisher, Mashhad, Iran. (in Persian) Omidbaygi, R. 2007. Production and Refinery Medicinal Plants. Fourth edition. Astan Ghods press, Mashhad, Iran (in Persian). Zargari, A. 1990. Medicinal plants, Iran: Tehran University Press. Vol. 4, 28–42. (in Persian)
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,350 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 993 |