تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,454,276 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,469,460 |
تشخیص و سنجش تقلب در روغن پسته با طیف نورسنجی جذبی ترکیب شده با تبدیل موجک پیوسته: آشکارسازی با نقاط عبور صفر | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 8، دوره 15، شماره 4، اسفند 1400، صفحه 89-96 اصل مقاله (716.42 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jacr.2022.688506 | ||
نویسندگان | ||
روح الله دستاران1؛ علی شیبانی* 2؛ مسعود رضا شیشه بر2 | ||
1دانشجو دکتری شیمی تجزیه، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد، یزد، ایران | ||
2دانشیار گروه شیمی، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد، یزد، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، آشکارسازی تقلب در روغن پسته با روغنهای ارزان قیمت شامل آفتابگردان، سویا، ذرت، کرچک و فندق با روش طیف نورسنجی-تبدیل موجک پیوسته بررسی و تعیین شد. در ابتدا، انواع متفاوت از تبدیل موجک پیوسته برای پردازش طیف های جذبی موردمطالعه و بررسی قرار گرفتند که روشهای morl٬fk18 و sym7 به عنوان مناسبترین روش ها انتخاب شدند. منحنیهای واسنجی مربوط به روغنهای ارزان قیمت با اندازه گیری شدت نشانک های تبدیل موجک در نقاط عبور صفر رسم شدند. این منحنی ها در گستره 10 تا 50 % روغن ارزان در روغن پسته با ضرایب همبستگی بالاتر از 0/99 خطی هستند. نتیجه های بازیابی و انحراف معیار نسبی برای بیان صحت و دقت اندازه گیری ها به ترتیب در گسترههای 98/4 تا 102/3% و 0/9 تا 3/8 % واقع شدند. درصد اختلاط 5 % به عنوان حد تعیین تقلب در روغن پسته با روغنهای مطالعه شده گزارش شد. سادگی، سرعت، ارزانی و همچنین، عدم نیاز به مرحله جداسازی از دیگر مزایای روش پیشنهادی است. | ||
کلیدواژهها | ||
تقلب در روغن پسته؛ تبدیل موجک پیوسته؛ نقطه عبور صفر | ||
مراجع | ||
[1] AL-Saghir, M.; Porter, D.M.; Am. J. Plant Sci. 3, 12-32, 2012.
[2] Arena, E.; Campisi, S.; Fallico, B.; Maccarone, E.; Food Chem. 104, 403-408, 2007.
[3] Satil, F.; Azcon, N.; Baser, K.H.C.; Chem. Nat. Compd. 39, 322-324, 2003.
[4] Taghizadeh, S.F.; Rezaee, R.; Davarynejad, G.; Karimi, G.; Nemati, S.H.; Asili, J.; J. Food Meas. Charact. 12, 2138-2144, 2018.
[5] Garcia, J.M.; Agar, I.T.; Streif, J.; Gartenbauwissenschalft 57, 130-133, 1992.
[6] Crawford, A.G.; “The Role of Fats in Human Nutrition”, Ellis Horwood, England, 1985.
[7] Kamangar, T.; Farrohi, F.; Mehran, M.; J. Amer. Oil. Chem. Soc. 52, 512-513, 1975.
[8] Sheibani, A.; Ghotbaddini, N.; Sadeghi, F.; Orient. J. Chem. 30, 1205-1209, 2014.
[9] Aykas, D.P.; Menevseoglu, A.; Food Control 121, 107670, 2021.
[10] Menevseoglu, A.; Aykas, D.P.; Adal, E.; J. Food Meas. Charact. 15, 1075-1082, 2021.
[12] González-Domínguez, R.; Sayago, A.; María Teresa Morales, M.T.; Fernández-Recamales, A.; Foods 8, 287, 2019.
[13] Vanstone, N.; Moore, A.; Martos, P.; Neethirajan, S.; Food Qual. Safe. 2, 189-198, 2018.
[14] Vasconcelos, M.; Coelho, L.; Barros, A.; de Almeida, J.M.; Cogent Food Agric. 1, 1-13, 2015.
[15] Frankel, E.N.; Mailer, R.J.; Wang, S.C.; Shoemaker, C.F.; Guinard, J.X.; Flynn, J.D.; Sturzenberger, N.D.; “Evaluation of Extra-Virgin Olive Oil Sold in California”, UC Davis Olive Center, Davis, 2011.
[16] Christy, A.A.; Kasemsumran, S.; Du, Y.; Ozaki, Y.; Anal. Sci. 20, 935-940, 2004.
[17] Jabeur, H.; Zribi, A.; Makni, J.; Rebai, A.; Abdelhedi, R.; Bouaziz, M.; J. Agri.; Food Chem. 62, 4893-4904, 2014.
[18] Pirsa, S.; Banafshechin, E.; Amiri, S.; Rahimirad, A.; Ghafarzadeh, J.; J. Iran. Chem. Soc. 18, 1167-1177, 2021.
[19] Alizadeh, M.; Pirsa, S.; Faraji, N.; Food Anal. Methods 10(6), 2092-2101, 2017.
[21] Thavarajah, P.; Low, N.H.; J. Agric.; Food Chem. 54(13), 4861-4867, 2006.
[22] He, Y.; Bai, X.; Xiao, Q.; Liu, F.; Zhou, L.; Zhang, C.; Crit. Rev. Food Sci. Nutr. Published Online: 16 Jun 2020.
[23] Daubechies, I.; “Ten lectures on wavelets”, Society for Industrial and Applied Mathematics, Philadelphia; 1992.
[24] Alsberg, B.K.; Woodward, A.M.; Kell, D.B.; Chemom. Intell. Lab. Syst. 37, 215-239, 1997.
[25] Ma, X.G.; Zhang, Z.X.; Anal.; Chim. Acta. 485, 233-239, 2003.
[26] Walczak, B.; “Wavelets in Chemistry”, Data Handling in Science and Technology, United Kingdom, 2002.
[27] Ehrentreich, F.; Anal. Bioanal. Chem. 372, 115-121, 2002.
[28] Shao, X.G.; Leung, A.K.M.; Chau, F.T.; Acc.; Chem. Res. 36, 276-283, 2003. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 178 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 113 |