| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,002 |
| تعداد مقالات | 83,709 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,695,999 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,333,764 |
ارزیابی شاخصهای بیوشمیایی گیاه دارویی خرفه oleracea Portulaca تحت تنش کروم و شوری | ||
| فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
| دوره 18، شماره 70، خرداد 1402، صفحه 1-16 اصل مقاله (521.86 K) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/iper.2022.690256 | ||
| نویسندگان | ||
| زهرا طالب زاده* 1؛ راحله رهباریان2؛ محبت نداف1؛ حمید سبحانیان3 | ||
| 1گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور تهران ایران | ||
| 2استادیار،گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور،تهران ایران | ||
| 3گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران ایران | ||
| چکیده | ||
| هدف از پژوهش حاضر، بررسی برهمکنش تنش شوری و کروم بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی گیاه خرفه بود. این پژوهش درقالب طرح کاملا تصادفی گلخانهای و با 3 تکرارانجام شد. 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) بااستفاده از کلریدسدیم هر 4 روز ازطریق آبیاری و سطوح تیمار کروم (0، 7، 14، 21 و 28 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک خاک) فراهم شد و قبل از کشت بذر در خاک، سطوح مختلف تیمار کروم با افزایش دی کرومات پتاسیم به خاک، تهیه شد. مقادیر کربوهیدراتهای محلول و نامحلول در الکل، پروتئینها، پرولین، مالون دآلدئید و پراکسیدهیدروژن پس از 60 روز از کشت گیاهان اندازهگیری و سنجش شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطوح مختلف کروم و شوری مقادیر پرولین، پراکسید، مالون دآلدئید، کربوهیدرات محلول روند افزایشی داشت، اما کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها روند کاهشی داشت. کمترین میزان کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها و بیشترین میزان پرولین، پراکسید، مالون دآلدئید، کربوهیدرات محلول در الکل در تنش ترکیبی سطوح شوری 12 دسیزیمنسبرمتر و کروم 28 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده گردید. تنش ترکیبی شوری و کروم باعث کاهش بیشتری در کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها خرفه گردید. | ||
| کلیدواژهها | ||
| دی کرومات پتاسیم؛ شوری؛ خرفه؛ آنتی اکسیدان؛ مالون دآلدئید؛ پرولین | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 222 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 145 |
||