تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,449,492 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,466,223 |
ارزیابی شاخصهای بیوشمیایی گیاه دارویی خرفه oleracea Portulaca تحت تنش کروم و شوری | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
دوره 18، شماره 70، خرداد 1402، صفحه 1-16 اصل مقاله (521.86 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/iper.2022.690256 | ||
نویسندگان | ||
زهرا طالب زاده* 1؛ راحله رهباریان2؛ محبت نداف1؛ حمید سبحانیان3 | ||
1گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور تهران ایران | ||
2استادیار،گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور،تهران ایران | ||
3گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران ایران | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر، بررسی برهمکنش تنش شوری و کروم بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی گیاه خرفه بود. این پژوهش درقالب طرح کاملا تصادفی گلخانهای و با 3 تکرارانجام شد. 4 سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) بااستفاده از کلریدسدیم هر 4 روز ازطریق آبیاری و سطوح تیمار کروم (0، 7، 14، 21 و 28 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک خاک) فراهم شد و قبل از کشت بذر در خاک، سطوح مختلف تیمار کروم با افزایش دی کرومات پتاسیم به خاک، تهیه شد. مقادیر کربوهیدراتهای محلول و نامحلول در الکل، پروتئینها، پرولین، مالون دآلدئید و پراکسیدهیدروژن پس از 60 روز از کشت گیاهان اندازهگیری و سنجش شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطوح مختلف کروم و شوری مقادیر پرولین، پراکسید، مالون دآلدئید، کربوهیدرات محلول روند افزایشی داشت، اما کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها روند کاهشی داشت. کمترین میزان کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها و بیشترین میزان پرولین، پراکسید، مالون دآلدئید، کربوهیدرات محلول در الکل در تنش ترکیبی سطوح شوری 12 دسیزیمنسبرمتر و کروم 28 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده گردید. تنش ترکیبی شوری و کروم باعث کاهش بیشتری در کربوهیدراتهای نامحلول و پروتئینها خرفه گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
دی کرومات پتاسیم؛ شوری؛ خرفه؛ آنتی اکسیدان؛ مالون دآلدئید؛ پرولین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 212 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 129 |