تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,511 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,456,145 |
میزان آلودگی و مقاومت آنتیبیوتیکی جدایه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از ماهی و میگو صید شده از خلیج فارس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 9، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 16-23 اصل مقاله (367.73 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1938722.1730 | ||
نویسندگان | ||
ندا نوروزی1؛ حسن ممتاز* 2؛ الهه تاج بخش2 | ||
1دانشجوی دکترای میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان آلودگی و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سویه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از نمونههای ماهی و میگو صید شده از خلیج فارس انجام شد. در کل 240 نمونه آبزیان صید شده از خلیج فارس شامل 120 نمونه ماهی و 120 نمونه میگو از استان بوشهر جمع آوری شد. حضور انتروکوکوس فکالیس با استفاده از کشت میکروبی و آزمونهای بیوشیمیایی تایید شد. الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایه های انتروکوکوس فکالیس با استفاده از روش دیسک انتشاری مورد ارزیابی قرار گرفت. پنجاه و چهار نمونه از کل 240 (50/22 درصد) نمونه های مورد مطالعه، آلوده به انتروکوکوس فکالیس بودند. آلودگی به انتروکوکوس فکالیس در نمونههای ماهی و میگو به ترتیب 30 و 15 درصد بود. جدایههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از نمونههای ماهی و میگو بیشترین میزان مقاومت را نسبت به آنتیبیوتیکهای جنتامایسین (100 درصد)، تتراسایکلین (100 درصد)، اریترومایسین (100 درصد)، سفازولین (74/90 درصد) و تری متوپریم-سولفامتوکسازول (88/88 درصد) داشتند. مقاومت نسبت به کلرامفنیکل در هیچکدام از جدایهها دیده نشد. نتایج مطالعه نشان داد که ماهی و میگو میتوانند به عنوان منابع احتمالی انتروکوکوس فکالیس مقاوم به آنتیبیوتیک در نظر گرفته شوند. بنابراین پخت کامل غذاهای دریایی قبل از مصرف، رعایت بهداشت در مراکز صید و فروش آبزیان میتواند از بروز عفونتهای گوارشی ایجاد شده بوسیله سویه های مقاوم به آنتیبیوتیک انتروکوکوس فکالیس جلوگیری کند. | ||
کلیدواژهها | ||
انتروکوکوس فکالیس؛ مقاومت آنتیبیوتیکی؛ میگو؛ ماهی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 134 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 83 |