تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,309 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,931 |
مقایسه تابش فرابنفش سی و پاستوریزاسیون بر ویژگیهای شیمیایی و میکروبی آب آلبالو | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 9، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 78-93 اصل مقاله (963.12 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1950340.1758 | ||
نویسندگان | ||
کیمیا درستی1؛ محمد گلی2؛ شریفه شاهی* 3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. دانشیار، مرکز تحققیات لیزر و بیوفتونیک | ||
3استادیار، مرکز تحققیات لیزر و بیوفتونیک در فناوریهای زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. | ||
چکیده | ||
فرآیندهای غیرحرارتی مانند اشعه ماوراءبنفش می تواند یک تکنیک امیدوارکننده و سالم برای حفظ ترکیبات مفید و مغذی آبمیوهها باشند. این مطالعه تأثیر پاستوریزاسیون (LTLT) و اشعه UV-Cدر دوزهای 8، 15 و 30 وات را بر تغییرات محتوای اسید آسکوربیک، آنتوسیانینها، فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی آب آلبالو بلافاصله پس از فرآوری، و برخی ویژگیهای شیمیایی (pH، اسیدیته و رنگ) و میکروبی را طی 120 روز نگهداری در دمای اتاق (25 درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار داد. بر اساس نتایج بهدست آمده، اشعهدهی به مدت 10 دقیقه باعث افزایش چشمگیر pHشد. سطح اسیدیته قابل تیتراسیون در طول دوره ذخیرهسازی افزایش یافت و نتایج pH را تاییدکرد. آب آلبالوهای تیمار شده با اشعه UV-C در مقایسه با نمونههای پاستوریزه شده از محتوی اسید آسکوربیک، آنتوسیانین، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری برخوردار بودند. افزایش دوز و زمان اشعهدهی تأثیر مثبتی بر افزایش میزان اسید آسکوربیک، آنتوسیانینها، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی داشت. شاخص روشنی (L*) و قرمزی (a*) در نمونههای اشعهدهی شده در مقایسه با نمونه پاستوریزه شده بهطور قابل توجهی بیشتر بود. در میان تیمارهای مختلف، نمونههای اشعهدهی شده با دوز 30 وات به مدت 6 و 10 دقیقه از نظر ویژگیهای کیفی و میکروبی نسبت به سایر تیمارها ارجح بودند. در پایان دوره نگهداری، کمترین شمارش کپک و مخمرها در نمونه پرتودهی شده با دوز 30 وات به مدت 10 دقیقه بهدست آمد. در مجموع میتوان نتیجه گرفت که اشعه UV-C به عنوان یک جایگزین مناسب برای فرآیند پاستوریزاسیون (LTLT) آب آلبالو پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پرتو فرابنفش؛ آب آلبالو؛ پاستوریزاسیون؛ خاصیت آنتی اکسیدانی؛ غیر فعالسازی میکروبی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 108 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 71 |