تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,235 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,893 |
بررسی اثر نانوامولسیون اسانس مریم گلی خراسانی(Salvia chorassanica ) درکاهش فساد کپکی میوه توت فرنگی پس از برداشت | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 9، شماره 2، تیر 1401، صفحه 71-82 اصل مقاله (937.15 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1919927.1697 | ||
نویسندگان | ||
محسن وظیفه دوست* 1؛ اعظم مهربان2؛ زهره دیدار1؛ محمد حسین حداد خداپرست1؛ معصومه مهربان سنگ آتش1 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی ، نیشابور، ایران | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر با توجه به اثرات زیان بار سموم و نگهدارندههای شیمیایی برای سلامت انسان تمایل به استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی مانند اسانسها افزایش یافته است. در این پژوهش نانوامولسیون اسانس گیاه مریم گلی خراسانی (Salvia chorassanica ) با روش اولتراسوند تهیه و فعالیت ضدکپکی آن علیه سه کپک عامل فساد توتفرنگی (A. niger ، B.cinereو R. stolonifer) بررسی شد و با قارچ کش تیابندازول مقایسه گردید. علاوه بر این، قابلیت این ترکیبات در کاهش فساد کپکی میوه توت فرنگی در طی 12 روز نگهداری در یخچال پس از پوششدهی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نانوامولسیون اسانس فعالیت ضدکپکی بیشتری برخوردار بود و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MFC) نانوامولسیون اسانس پایینتر از قارچ کش بود. تیمار نانوامولسیون اسانس در غلظتl/ml µ 5/12 در سطح توتفرنگی توانست رشد اسپور کپک A. niger را 6 روز و B.cinere و R. stolonifer را تا 9 روز به تاخیر اندازد. همچنین با استفاده از پوشش نانوامولسیون اسانس مریم گلی خراسانی و قارچ کش تیابندازول با غلظتl/ml µ 25 در سطح توتفرنگی برخلاف نمونه-های کنترل فاقد پوشش هیچگونه رشد کپکی تا پایان روز 12 ام مشاهده نشد. بنابراین نانوامولسیون اسانس مریم گلی میتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای قارچکش تیابندازول پیشنهاد شود. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوامولسیون؛ اسانس؛ Salvia chorassanica؛ فعالیت ضدکپکی؛ توت فرنگی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 133 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 105 |