تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,192 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,851 |
اثر مکمل جیره های برگ زیتون و پونه ی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینه ی جوجه های گوشتی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 9، شماره 2، تیر 1401، صفحه 83-92 اصل مقاله (876.67 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1938027.1728 | ||
نویسندگان | ||
ندا صادقی رونیزی1؛ سیامک پارسایی2؛ وحید محمدی* 3 | ||
1گروه علوم دام - دانشگاه یاسوج | ||
2گروه علوم دامی - دانشگاه یاسوج | ||
3علوم دام - دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این آزمایش بررسی تاثیر مکمل جیرهای برگ زیتون و پونهی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینهی جوجههای گوشتی بود. به همین منظور تعداد 400 قطعه جوجهی گوشتی یک روزه سویهی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل؛ شاهد، 5 گرم برگ زیتون، 5 گرم پونهی کوهی، مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونهی کوهی و 50 گرم پادزیست اریترومایسین بود. مصرف خوراک و وزن بدن در طول دورهی آزمایش (0-42 روزگی) ثبت و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. در سن 42 روزگی، چهار جوجه از هر تیمار بطور تصادفی انتخاب و پس از توزین کشتار شدند و در نهایت خصوصیات لاشه ارزیابی شد. برای تعیین اکسیداسیون با اندازهگیری غلظت مالون دی آلدهید و برای شمار باکتریهای گوشت سینه با واحد تشکیل کلنی در گرم گوشت، نمونههایی از بافت سینهی جوجهها جدا کرده و در دمای 4 درجهی سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد ضریب تبدیل غذایی در پرندگان تغذیه شده با اریترومایسین در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (04/0>P). میزان اکسیداسیون لیپید تفاوت معنیداری را بین تیمارها در روزهای 4، 6، 8، 10 و 12 در دورهی ذخیرهسازی آن در یخچال نشان داد (05/0>P). همچنین، شمار کل باکتریها موجود در گوشت سینه تا روز 8 ذخیرهسازی در یخچال، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). در مجموع، استفاده از مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونهی کوهی بهواسطهی کاهش اکسیداسیون و شمار باکتریهای گوشت، کمیت و کیفیت گوشت سینهی جوجههای گوشتی را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
برگ زیتون؛ پونهی کوهی؛ فلور میکروبی؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 106 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 55 |