تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,151 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,815 |
مطالعه اثرات ضد میکروبی قطران دود پزشکی کلپوره (L Teucrium polium) بر میکروارگانیسمهای غذازاد در شرایط آزمایشگاهی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 9، شماره 3، مهر 1401، صفحه 19-32 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1826681.1425 | ||
نویسندگان | ||
فرهنگ تیرگیر* 1؛ پردیس نادری دهکردی2؛ فاطمه ملکپور3؛ علی کاظمی باباحیدری1 | ||
1گروه شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد فیتوشیمی، دانشکده فنی مهندسی وعلوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
33. گروه گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده از دودهای پزشکی در درمان بسیاری از بیماریها ی ایجاد شده بوسیله باکتریها در ایران و به خصوص استان چهارمحال و بختیاری رواج داشته است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات ضد میکروبی دود پزشکی کلپوره بر میکروارگانیسمهای غذازاد در شرایط آزمایشگاهی بود. ترکیبات حاصل از حرارت غیرمستقیم کلپوره به صورت دو فاز مایع آلی 1 و 2 استخراج شد. عصاره گیاه نیز با استفاده از حلال اتانول استخراج شد. سپس اثرات ضد میکروبی دو فاز آلی بر علیه باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوسارزیابی شد. حداقل غلظت مهار کنندگی MIC)) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از روش رقت لولهای تعیین گردید. اختلاف آماری معنادار (P <0/05) بین اثرات ضد میکروبی فاز-های آلی دود و عصاره کلپوره روی باکتریهای تست شده دیده شد. فاز آلی 1 دود در غلظت ppm 2000 بیشترین قطر هاله عدم رشد را بر باکتریهای ارزیابی شده، داشت. فازهای آلی ارزیابی شده بیشترین اثرات ضد میکروبی را روی استافیلوکوکوس اورئوس داشتند. همچنین اثرات ضد میکروبی فازهای آلی روی باکتریهای گرم مثبت بیشتر از گرم منفی بود. با توجه به ارزان، کم هزینه، پر بازده و ایمن بودن فرایند تولید دود از گیاه کلپوره و همچنین اثرات ضد میکروبی بالاتر آن نسبت به عصارهگیری، استفاده از فاز آلی 1 حاصل از قطران دود گیاه کلپوره به منظور حذف باکتری های مضر و عامل فساد در محصولات غذایی و همچنین افزایش مدت زمان ماندگاری آنها، پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
دودهای پزشکی؛ کلپوره؛ ضد باکتری؛ عوامل فساد مواد غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 390 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 57 |