تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,286 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,919 |
ردیابی و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های لیستریا مونوسایتوژنژ جدا شده از کشک و پنیر | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 9، شماره 4، دی 1401، صفحه 18-29 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1943942.1741 | ||
نویسندگان | ||
راحیل کیانپور برجویی1؛ حسن ممتاز* 2؛ لیدا لطف الهی3؛ زهرا بم زاده4 | ||
1دانش آموخته دکترای تخصصی میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران | ||
4گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماریزای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان می باشد. آلودگیهای میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیتهای غذایی گسترده به شکل اپیدمیهای فراگیر در سطح مناطق می شود که از نظر بهداشت عمومی بسیار قابل توجه است و از جمله مسائل مهم و درخور توجه کشورهای درحال توسعه می باشد این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز در لبنیات با استفاده از روش کشت و تایید نهایی با روش PCR می باشد. در این مطالعه 150 نمونه لبنی مختلف عرضه شده در بازار به طور تصادفی خریداری، تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال و مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر آزمایشات مبتنی بر محیط کشت نمونههای مثبت جهت تایید نهایی و شناسایی پاتوژن مذکور به روش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 14 (33/9 درصد) نمونه مثبت شامل 6 نمونه پنیر سفید (4 درصد)، 4 نمونه پنیر خامه ای (6/2 درصد) و 3 نمونه کشک (2 درصد) از نظر آلودگی مثبت گزارش شدند. سنجش حساسیت ضدمیکروبی در مقابل 16 آنتیبیوتیک حساسیت بالایی به کلیندامایسین (37/47 درصد) نشان داده شد. قابل توجه است که به چند دارو مقاوم بود. حضور لیستریا مونوسایتوژنز در محصولات لبنی (پنیر، پنیرخامه ای وکشک) مورد مطالعه اثبات گردید، بر اساس نتایج به دست آمده افرادی که از لبنیات آلوده استفاده می کنند در معرض خطر بالقوه ابتلا به لیستریوزیس هستند در نتیجه متصدیان امور ایمنی موادغذایی باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا در موادغذایی ایجاد کنند. | ||
کلیدواژهها | ||
لیستریا مونوسایتوژنز؛ پنیر؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ PCR | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 248 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 99 |