تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,188 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,847 |
معرفی مخلوطی بهینه از عصارههای مرزنجوش، فوفل و دارفلفل با بالاترین میزان فعالیت علیه بیان ژن انتروتوکسین های A و B استافیلوکوکوس اورئوس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 9، شماره 4، دی 1401، صفحه 56-73 اصل مقاله (1.63 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1930957.1716 | ||
نویسندگان | ||
سیدجواد ندافی1؛ علی محمدی ثانی* 2؛ اسماعیل عطای صالحی2؛ رضا کاراژیان3 | ||
11- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران | ||
3پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
با آگاهی یافتن مردم در رابطه با اهمیت عصارههای طبیعی با ویژگیهای ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی، امروزه صنعت غذا به دنبال استفاده از این ترکیبات به جای نگهدارندههای سنتزی هستند. تا به امروز پژوهشی جهت یافتن یک مخلوط بهینهای از عصارههای مرزنجوش، دارفلفل و فوفل علیه بیان ژن انتروتوکسینهایA و B S. aureus انجام نشده است، لذا در این پژوهش به دنبال یافتن مخلوطی از این عصارهها با بیشترین فعالیت آنتیانتروتوکسینزایی به کمک Real-time PCR و روش آماری مخلوط میباشیم. در صورت موفقیت، این عصارهها را به عنوان یک عامل آنتاگونیست در برابر رشد باکتریهای بیماریزا و بیان ژن انتروتوکسین S.aureus معرفی نماییم. در مرحله اول فعالیت ضد میکروبی سه عصاره مرزنجوش، دارفلفل و فوفل مورد بررسی قرار گرفت که در این میان عصاره مرزنجوش بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نشان داد. از سوی دیگر در میان باکتریهای مورد آزمون باکتریهای گرم مثبت حساسیت بیشتری نسبت باکتریهای گرم منفی داشتند. عصارههای مورد آزمون اثر سینرژیستی بر یکدیگر علیه بیان ژن انتروتوکسینهایA و B S. aureus داشتند. مخلوطی از عصارهها شامل 47 درصد عصاره مرزنجوش، 27 درصد عصاره دارفلفل و 26 درصد عصاره فوفل بیشترین فعالیت علیه بیان ژن انتروتوکسینها را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
عصارههای طبیعی؛ ضدباکتریایی؛ آنتیانتروتوکسینزایی؛ Real-time PCR | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 82 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 88 |