تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,316 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,936 |
مطالعه شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتور های حدت در ایزوله های پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت خام | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 9، شماره 4، دی 1401، صفحه 89-99 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1951461.1762 | ||
نویسندگان | ||
منیژه رضالو1؛ عباسعلی مطلبی* 1؛ زهره مشاک2؛ سید امیر علی انوار1 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2گروه بهداشت مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام و منجمد جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از کشت میکروبی از نظر حضور سودوموناس آئروژینوزا ارزیابی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسکی ارزیابی شد. DNA ژنومی از جدایه های سودوموناس آئروژینوزا استخراج و فراوانی فاکتور های حدت با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی شد. یازده نمونه از کل 120 نمونه گوشت (16/9 درصد) آلوده به سودوموناس آئروژینوزا بودند. شیوع سودوموناس آئروژینوزا در نمونه های گوشت خام و منحمد به ترتیب 00/5 و 33/13 درصد بود. اختلاف آماری معنی دار برای شیوع سودوموناس آئروژینوزا بین نمونه های گوشت خام و منجمد مشاهده شد (P < 0/05). جدایه های سودوموناس آئروژینوزا بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین (100 درصد)، پنی سیلین (90/90 درصد) و تتراسایکلین (81/81 درصد) داشتند. شیوع مقاومت برعلیه آنتی بیوتیک های ایمی پنم (09/9 درصد) و تری منتوپریم (18/18 درصد) کمتر از سایر موارد بود. ژن های exoU (54/54 درصد) و exoT (18/18 درصد) فراوانترین فاکتور های حدت ردیابی شده بودند. حضور همزمان فاکتور های حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام مطالعات تکمیلی برای تایید نقش این باکتری به عنوان یک پاتوژن غذازاد را افزایش می دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
سودوموناس آئروژینوزا؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ فاکتور های حدت؛ گوشت خام؛ گوشت منجمد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 201 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 174 |