تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,343 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,956 |
ارزیابی آلودگی شیر خام و کره غیر پاستوریزه محلی شهر آمل به لیستریا مونوسیتوژنز و تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی آن ها | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 9، شماره 4، دی 1401، صفحه 107-114 اصل مقاله (715.79 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1945672.1748 | ||
نویسندگان | ||
نگین نجفی1؛ مهدی شریفی سلطانی* 2؛ عاطفه بزرگی ماکرانی3 | ||
1دانش آموخته گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران | ||
2گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران | ||
3گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران. | ||
چکیده | ||
از مهمترین باکتریهایی که باعث آلودگی شیر و فراورده های آن میشود، باکتریهای جنس لیستریا است. اصلی ترین گونهای که موجب بیماری لیستریوزیس در انسان و حیوانات می شود و از طریق غذای آلوده انتقال مییابد، لیستریا مونوسیتوژنز است. بدین منظور، جهت شناسایی گونه لیستریا مونوسیتوژنز در شیر خام و کره محلی، در بهار سال 1400، تعداد 40 نمونه شیر خام (20 نمونه) و کره محلی (20 نمونه) از فروشگاههای عرضه لبنیات سنتی شهر آمل جمع آوری گردید. بلافاصله نمونهها در مجاورت یخ به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی انتقال یافت. ابتدا نمونهها در محیط غنی کننده پپتون واتر کشت داده و سپس نمونههای غنی سازی شده به محیط کشت پالکام آگار حاوی مکمل لیستریا مونوسایتوژنز سلکتیو منتقل شدند. مرحله بعد، حساسیت ضد میکروبی جدایههای لیستریا مونوسیتوژنز به روش انتشار دیسک و با استفاده از آنتیبیوتیکهای آمپیسیلین، جنتامایسین، اریترومایسین، کلرامفنیکل، تتراسایکلین، سیپروفلوکساسین تعیین گردیدند. از مجموع نمونههای مورد بررسی، شیوع گونههای لیستریا در شیر خام و کره به ترتیب 35 و 10 درصد بوده است. نتایج آزمون حساسیت و مقاومت آنتیبیوتیکی نمونه-های شیر خام نشان داد که به آمپی سیلین 85/7% و تتراسایکلین 71/4% مقاوم و در بین نمونههای کره فقط اریترومایسین 100 درصد مقاوم و آمپیسیلین 100 درصد نیمه مقاوم بودند. میانگین نتایج به دست آمده در آزمون آنتی بیوگرام با اطمینان 95 درصد و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردیدند. نتایج مطالعه پیش رو نشان داد خطر آلودگی محصولات خام لبنی به لیستریا مونوسیتوژنز وجود دارد و این آلودگی در شیر خام بیشتر از کره بود. | ||
کلیدواژهها | ||
لیستریا مونوسیتوژنز؛ شیر خام؛ کره محلی؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ آمل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 270 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 479 |