تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,536 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,355 |
شیوع پزودوموناس آئروژینوزا در گونه های مختلف میگوی اصفهان و چابهار در تابستان و پاییز و تاثیر فصل و محل عرضه بر آن | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
دوره 9، شماره 3، مهر 1401، صفحه 88-99 اصل مقاله (934.49 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1955955.1772 | ||
نویسندگان | ||
سید مجید هاشمی1؛ ابراهیم رحیمی* 2؛ سید امیرعلی انوار1؛ حامد اهری3؛ مریم عطایی1 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم وتحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
باکتری پزودوموناس آئروژینوزا خطر بالقوه بروز مسمومیتهای غذایی مخصوصا در آبزیانی مانند میگو میباشد. با هدف تعیین و مقایسه میزان آلودگی در گونههای مختلف میگو در دو فصل تابستان و پاییز در اصفهان و چابهار از عضله شکمی 35 میگو در هر فصل هر شهر نمونهگیری شد. نمونهها در محیط پپتون واتر هموژن شده، انکوبه و در محیط PCA کشت شدند. کلنیهای مشکوک جداسازی شده و تستهای تائیدی پزودوموناس آئروژینوزا و تایید حضور ژن اختصاصی پزودوموناس آئروژینوزا، nanI به روش PCR انجام شد. در تابستان اصفهان و چابهار به ترتیب 5/48 و 7/25 درصد نمونهها آلوده بودند. در فصل پاییز این شیوع برای اصفهان 9/22 و برای چابهار 20 درصد بود. در اصفهان در تابستان بیشترین آلودگی مربوط به گونه Metapenaueus affinis و کمترین مربوط به Penaeus semisulcatus بود. در پاییز اصفهان بیشترین تعداد مربوط به Penaeus merguiensis و کمترین باز هم مربوط به گونه Penaeus semisulcatus بود. در شهر چابهار نیز، در هر دو فصل بیشترین نمونه آلوده مربوط به گونه Metapenaeus affinis بود و کمترین آلودگی در تابستان مربوط به گونه Panaeus semisulcatus و در پاییز مربوط به هم Penaeus semisulcatus و هم Litopenaeus vannamei بود. شیوع بالایی از این باکتری در نمونههای گونههای مختلف میگو در هر دو فصل و هر دو شهر وجود داشت که احتمال بالای خطر بروز مسمومیتهای غذایی پزودوموناس آئروژینوزا ناشی از مصرف نادرست میگو را بیان میکند. رعایت زنجیره سرد در هنگام نگهداری، حمل و نقل و عرضه میگو تا حد زیادی در کنترل این مشکل موثر خواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پزودوموناس آئروژینوزا؛ میگو؛ ژن تشخیصی؛ آلودگی میکروبی؛ nanI | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 118 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 49 |