تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,524 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,330 |
بررسی خواصآنتیاکسیدانی و ضدمیکروبیفیلمهای نانوکامپوزیتیحاوی نانوذرات نقرهسنتزی با عصارهگیاه نعناع | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 15، 2(تابستان) - شماره پیاپی 56، خرداد 1402، صفحه 163-174 اصل مقاله (446.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.1913667.1684 | ||
نویسندگان | ||
بهاره حاجی رستملو* 1؛ راحله ژیانی2؛ فاطمه امارلو2 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران. | ||
2گروه شیمی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران.. | ||
چکیده | ||
با توجه به مشکلات زیست محیطی و اهمیت آن، امروزه استفاده از فیلم های نانو کامپوزیتی زیست تخریب پذیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه نعناع سنتز و فعالیت آنتی اکسیدانی نانو ذره نقره بیوسنتز شده به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های 1،1-دیفنیل-2-پیکریل-هیدرازیل و فعالیت ضد میکروبی به روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی، مورد بررسی قرار گرفت. ساختار یکنواخت و کروی این نانو ذرات توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی وعبوری مشخص شد. همچنین اثر ضد میکروبی فیلم های نانو کامپوزیتی بر پایه نشاسته، همراه با این نانو ذرات بوسیله آزمون نفوذ دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذرات توسط سه باکتری اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نانوذرات نقره بیشترین جذب را در430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آنها بین 25 تا nm45 بودند. نانو ذره نقره تولید شده به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH(IC50 =170 μ M) عمل کردند. حداقل غلظت مهاری رشد و حداقل غلظت کشندگی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 1/3 و 2/6 بالاترین میزان حداقل غلظت مهار کنندگی را نشان داد. همچنین با اندازه گیری قطر ناحیه روشن بوسیله آزمون نفوذ دیسک نشاسته خالص خاصیت ضدمیکروبی ندارد ولی با افزودن ppm250 نانو ذره نقره به فیلم نشاسته در حضور باکتری هالهای با قطر cm 05/2 تشکیل میشود و در واقع با افزودن نانو ذره خاصیت ضد میکروبی در فیلم نشاسته شکل میگیرد و باز با رساندن مقدار نانو ذره نقره به ppm 500 در فیلم قطر هاله به cm 35/2 افزایش مییابد که نشان دهنده افزایش خاصیت ضد میکروبی است. فیلم های زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته همراه با نانو ذرات نقره بیوسنتز شده اثر ضد میکروبی علیه همه میکروب های تست شده نشان داد (p<0/05). | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی؛ آنتیاکسیدانی؛ ضد میکروب؛ نعناع؛ نانو ذرات نقره | ||
مراجع | ||
nanocomposite films in the presence of ethylene vinyl acetate copolymer as a new type of compatibilizer. Materials and Design, 32(4): 1806-1813.
containing two essential oils. International journal of biological macromolecules, 74: 289-296.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 251 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 136 |