تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,147 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,811 |
تعیین میزان باقیماندههای تایلوزین، جنتامایسین و نئومایسین در شیر و بستنی توزیعی در شهر تهران به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا در سال 1398 | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 12، 1 (45)بهار، خرداد 1401، صفحه 61-69 اصل مقاله (1.68 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2022.1961856.1361 | ||
نویسندگان | ||
افشین خاتمی1؛ محمدحسین موثق* 2 | ||
1دانشآموخته دکتری عمومی دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
2دانشیارگروه دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
چکیده | ||
مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از باقیمانده دارویی در فرآوردههای خام دامی مانند شیر، میتواند باعث ایجاد معضلات بهداشتی در جوامع انسانی همچون واکنشهای آلرژیک و کاهش تأثیر درمانهای آنتیبیوتیکی شود. هدف از این مطالعه، تعیین میزان باقیمانده تایلوزین، جنتامایسین و نئومایسین در شیر و بستنی توزیعی در شهر تهران بود. در این مطالعه 125 نمونه شامل شیر خام، شیر پاستوریزه و شیر فرادما، بستنی سنتی و پاستوریزه از مراکز توزیع در سطح شهر تهران از تیر تا شهریور 1398 بهصورت تصادفی خوشهای اخذ و میزان باقیمانده تایلوزین، جنتامایسین و نئومایسین توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تعیین گردید. در مجموع باقیمانده تایلوزین، جنتامایسین و نئومایسین بهترتیب در 4/94، 2/92 و 6/96 درصد نمونهها مشاهده گردید. بیشترین میانگین باقیمانده تایلوزین در نمونههای شیر خام و بستنی سنتی به ترتیب با مقادیر 55/1± 72/26 و 55/1± 01/26 میکروگرم در لیتر بود. بیشترین میانگین باقیمانده جنتامایسین در نمونههای شیر خام و بستنی سنتی به ترتیب 29/1± 15/28 و 29/1± 8/28 میکروگرم در لیتر بود. بیشترین میانگین باقیمانده نئومایسین در نمونههای شیر خام و بستنی سنتی به ترتیب 95/1± 46/33 و 95/1± 7/34 میکروگرم در لیتر بود. با توجه به استاندارد ملی ایران مقادیر باقیمانده آنتیبیوتیکها در هیچکدام از نمونهها بیشازحد استاندارد برآورد نشد. به علت مشاهده باقیمانده آنتیبیوتیک در اغلب نمونهها کنترل مستمر نمونههای شیر از نظر باقیمانده آنتیبیوتیک توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
شیر؛ بستنی؛ آنتیبیوتیک؛ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا؛ تهران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 305 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 197 |