تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,926 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,704,611 |
بررسی اثرات بر هم کنش نمک (NaCl) و سالیسیلیک اسید (SA) بر روی فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز در دو رقم کلزا (هایولا 401 و RGS) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
دوره 3، شماره 11، دی 1387، صفحه 8-13 اصل مقاله (865.63 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسین لاری یزدی* 1؛ عبدالکریم حقیر چهرگانی2؛ احسان نظربیگی1 | ||
1گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد | ||
2گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات توأم شوری و سالیسیلیک اسید از ارقام کلزا با نامهای هایولا 401 و RGS استفاده گردید. پس از کشت بذرها در محیط آزمایشگاهی، دانهرستهای سالم به محیط کشت نیم قدرت هوگلند در ظرفهای با ظرفیت ml650 انتقال داده شدند. پس از گذشت مدت زمان 24 ساعت، تحت تیمارهای مختلف نمک و سالیسیلیک قرار گرفتند. گیاهان مذکور در اتاقکهای تعیین شده در دوره روشنایی و تاریکی به ترتیب 16 و 8 ساعت قرار گرفتند. گیاهان مذکور به منظور تهویه هوای ظروف هر روز به مدت 2 ساعت مورد هوادهی قرار گرفتند. تیمارهای اعمال شده شامل شوریهای 75، 100، 150 میلیمول بر لیتر و میزان سالیسیلیک اسید نیز μM5 در نظر گرفته شد. پس از گذشت مدت زمان 20 روز سنجش آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز در قسمتهای ریشه و برگ انجام گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده، مشخص گردید که با افزایش میزان تنش شوری، میزان آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز به طور معنیداری افزایش یافت که این افزایش در ریشه هر دو رقم بیشتر از برگ نشان داده شد. با افزودن سالیسیلیک اسید با غلظت μM5 به محیطهای فوق میزان آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز افزایش نشان داد که این امر به از بین بردن اثرات مخرب شوری و تعدیل اثرات آن کمک میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
پراکسیداز؛ سالیسیلیک اسید؛ کاتالاز؛ کلزا؛ نمک | ||
مراجع | ||
دهشیری، ع. (1378). زراعت کلزا. انتشارات فنی دفتر تولید برنامههای ترویجی وزارت جهاد کشاورزی.
شهیدی، ا. سپهر، ک. (1381). شته های کلزا. انتشارات فنی معاونت ترویج وزارت جهاد کشاورزی.
مظفریان، و. (1373). ردهبندی گیاهی. انتشارات نشر دانشآموز. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 59 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 68 |