تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,795 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,242 |
استخراج و مقایسه میزان اولئوروپین از برگ و میوه گیاه زیتون Olea europaea L. در سه استان گیلان، تهران و فارس | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
دوره 4، شماره 13، خرداد 1388، صفحه 1-8 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کامکار جایمند* 1؛ محمدباقر رضایی1؛ اکبر نجفی آشتیانی2؛ مصطفی گلی پور2 | ||
1عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران | ||
2کارشناس بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | ||
چکیده | ||
ترکیبهای فنلی در میوه زیتون از عوامل مهم ارزیابی کیفیت روغن زیتون تصفیه نشده است. اولئوروپین به عنوان یک ترکیب مهم دارویی گیاه زیتون دارای اثر آنتی اکسیدانی و ضدویروسی است. در این تحقیق به منظور بررسی میزان ترکیب اولئوروپین، برگ و میوه گیاه زیتون گونه (Olea europaea L.) از سه استان گیلان، تهران و فارس جمعآوری، نسبت به استخراج اولئوروپین با متانول و تعیین میزان آن توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اقدام گردید. میزان ترکیب اولئوروپین در نمونه برگ سه استان گیلان، تهران و فارس به ترتیب با 39217، 33665 و 31311 ppm در برگ زیتون (بهمنماه) و در نمونههای میوه به ترتیب 35328، 29740 و 21563 ppm (تیرماه) محاسبه گردید. این مقادیر نشان دهنده تغییر در میزان این ترکیب در نمونهها میباشد که به ترتیب، نمونه گیلان از بیشترین میزان اولئوروپین سپس تهران و در نهایت فارس از کمترین میزان برخوردار است | ||
کلیدواژهها | ||
زیتون (Olea europaea L.)؛ اولئوروپین؛ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) | ||
مراجع | ||
آمارنامه کشاورزی (82-1381). انتشارات وزارت جهاد کشاورزی ،1383.
صانعی، ص. (1378). همیشه لاغر باشید. انتشارات کنکاش، چاپ زمان. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 103 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 72 |