تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,324 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,940 |
تاثیر تنش شوری بر میزان تجمع آنتوسیانین، پرولین و گلیسین بتائین در ارقام تجاری پنبه (Gossypium hirsutum L.) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
دوره 4، شماره 13، خرداد 1388، صفحه 35-43 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیدجلال میرقاسمی* 1؛ محمدعلى محمدعلى رضایى1؛ عمران عالیشاه2؛ معصومه شابدین3 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | ||
2عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور، گرگان | ||
3دانشجوی کارشناسی ارشد علوم گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات شوری خاک بر خصوصیات فیزیولوژیکی ژنوتیپهاى پنبه، این آزمایش در سال 1386 به صورت گلدانی در شرایط فیتوترون، به شکل فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. ارقام شامل ساحل، سایاکرا و N200 و شوری به عنوان فاکتور دوم با چهار سطح شامل 6/0، 6/7، 2/15 و 9/29 دسیزیمنس بر متربوده است. بر اساس نتایج تجزیه واریانس، اثر شوری بر آنتوسیانین، پرولین و گلیسین بتائین در سطح آماری یک درصد، معنیدار بود. در بین ارقام از نظر میزان پرولین و گلیسین بتائین اختلاف معنىدارى درسطح پنج درصد وجود داشت و در عین حال اختلاف قابل ملاحظهاى ازنظر مقدارآنتوسیانین مشاهده نشد. مقایسه میانگینها نشان داد که رقم N200 از نظر گلیسین بتائین بیشترین مقدار را داشت. مقایسه میانگین صفات در سطوح شوری نشان میدهد که با افزایش شوری، میزان آنتوسیانین، پرولین و گلیسین بتائین افزایش مییابد. بر اساس نتایج، مقایسه میانگین صفات مختلف پنبه در سطح شوری 9/29 دسیزیمنس بر متر، افزایش در مقدار آنتوسیانین، پرولین و گلیسین بتائین دیده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ پرولین؛ پنبه؛ شوری؛ گلیسین بتائین | ||
مراجع | ||
احیایی، م.ع. و بهبهانیزاده، ع.ا. (1372). شرح روشهای تجزیه شیمیایی خاک. چاپ اول. وزارت کشاورزی. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی. موسسه تحقیقات خاک و آب. نشریه 893.
منطقی، ن. (1365). تشریح روشها و بررسی آزمایشگاهی روی نمونههای خاک و آب. موسسه تحقیقات خاک و آب. نشریه شماره 168. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 38 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 33 |