تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,512 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,315 |
مطالعه درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز بر ویژگیهای پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقره ای | ||
علوم آبزیان | ||
دوره 32، شماره 2، شهریور 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
طیبه دهاز* 1؛ مهدی زارعی2؛ هدی جاسمیان فرد3 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران | ||
3گروه فراوری محصولات شیلاتی موسسه آموزش عالی خرد- بوشهر-ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از تحقیق حاضر، بررسی درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز بر ویژگیهای پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) میباشد. برای این منظور، پروتئینهای هیدرولیز شده با استفاده از درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز (به ترتیب 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد مقدار پروتئین نمونه، آنزیم به ارلنمایر حاوی نمونهها افزوده شد)تولید شد و آزمایشهای اندازهگیری مقدار پروتئین کل، رطوبت، چربی، خاکستر، پروتئین محلول، اندازهگیری درجه هیدرولیز، بازیافت نیتروژنی، مقادیر عناصر معدنی و شاخصهای رنگسنجی (روشنایی، قرمزی و زردی) بر نمونههای تولیدی انجام گرفت. طبق نتایج حاصل، با افزایش درصد آنزیم به سوبسترا مقادیر رطوبت، چربی، بازیافت نیتروژنی و شاخص قرمزی افزایش و مقادیر خاکستر، شاخص روشنایی و زردی دچار کاهش شدند. بطور کلی، با افزایش درصد آنزیم آلکالاز نسبت به سوبسترا، تا یک مقدار مشخص که در این تحقیق 5/1 درصد آنزیم بود، مقدار درجه هیدرولیز افزایش مییابد اما پس از آن، افزایش بیشتر در مقدار آنزیم منجر به کاهش درجه هیدرولیز و اثر منفی بر سایر آزمایشهای دیگر شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین هیدرولیز شده؛ درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز؛ عناصر معدنی؛ ضایعات ماهی کپور نقره&rlm؛ ای | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 140 |