تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,372 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,981 |
تشخیص سویای تراریخته از طریق ژنهای Camv 35S Promotor و Lectin در نمونههای غذای کودک | ||
زیست شناسی تکوینی | ||
مقاله 3، دوره 14، شماره 3 - شماره پیاپی 55، شهریور 1401، صفحه 21-34 اصل مقاله (876.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jdb.2022.1947469.1283 | ||
نویسندگان | ||
مهسا کاوسی* 1؛ فاطمه سلمانی زکریا2 | ||
1Department of Biology, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran | ||
2گروه زیستشناسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه به دلیل افزایش روزافزون جمعیت، سطح زیر کشت محصولات تغییر یافته ژنتیکی (GMO) در تمامی کشورها افزایش یافته است .در ایران سیستمی برای برچسب گذاری بر روی محصولات تراریخته وجود ندارد. غذای کودک که یکی از مهم-ترین ارکان رشد و تضمین کننده سلامت کودک است، از این قاعده مستثنی نیست. از این رو، در این پژوهش سعی شد که به کمک بررسی ژن کنترل داخلی Lectin و ژن شاخص تراریختگیCamv 35S Promoter ، محصولات تراریخته با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز (PCR) شناسایی شوند. مواد و روشها برای این منظور 25 نمونه سویا از مغازهها و 25 نمونه غذای کودک از داروخانههای شهر تهران و یک غذای کودک خارجی با برچسب تراریختگی خریداری شد. DNAنمونهها با کیت استخراج با برند TLAB استخراج شد. پس از بررسی غلظت و کیفیتDNA استخراج شده توسط دستگاه نانودراپ، نمونهها به وسیله روش PCR مورد غربالگری قرار گرفتند. نتایج نتایج بررسی نمونههای سویا نشان داد که، 92% از نمونهها دارای ژن داخلیLectin و 63% دارای ژن Camv 35S Promoter بودند. از 25 نمونه غذای کودک 93% ژن داخلیLectin و 52% ژن شاخص تراریختگی Camv 35S Promoter را داشتند. وجود ژن Camv 35S Promoter بیانگر تراریخته بودن محصول است. نتیجهگیری میتوان نتیجه گرفت که در نمونههای سویا میزان تراریختگی به صورت قابل توجهی زیاد است و در غذای کودک میزان تراریختگی در نمونههای ایرانی بیشتر از نمونه خارجی میباشد. در حالی که هیچیک از نمونههای مورد بررسی در این تحقیق برچسب تراریختگی نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
تراریخته؛ برچسب گذاری؛ غذای کودک؛ ژن؛ Lectin ژن Camv 35S Promoter | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 187 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 183 |