تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,070 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,629,513 |
ارزیابی مقایسهای میزان فنول و فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاهان Artemisia annua L.، L. Thymus vulgaris، Matricaria chamomilla L.، Salvia officinalis L. و var mutica Pistaciaatlantica | ||
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 23، آذر 1397، صفحه 78-95 اصل مقاله (505 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/ejmp.2018.694518 | ||
نویسندگان | ||
ایوب مزارعی1؛ لیلا فهمیده* 2 | ||
1دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل، ایران. | ||
2استادیار و مدیر گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق سرشاخههای گلدار گیاهان دارویی: درمنه، آویشن کوهیو مریم گلی (قبل از گلدهی)، بابونه (مرحله گلدهی) و میوه پسته وحشی (بعد از رسیدن میوه) از مزارع و رویشگاههای مختلف استان سیستان و بلوچستان و فارس در سال ۱۳۹۴، جمعآوری شدند. تهیه عصارهها به روش خیساندن، محتوای فنول و فلاونوئیـد کل بـهترتیـب بـا روشهـای معـرف فولین-سیوکالتیو و رنگسنجی کلرید آلومینیوم، فعالیت آنتیاکسیدانی با روش DPPH[1] و فعالیت آنتیباکتریایی عصارهها علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد. نتایج نشان داد که بهترتیب عصاره متانولی درمنه و آویشنکوهی از بیشترین میزان ترکیبـات فنـولی (36/22 میلیگرم بر گرم وزن خشک) و فلاونوئیدی (59/142 میلیگرم بر گرم وزن خشک)و از عملکرد آنتیاکسیدانی بهینه (ICSO) با میزان 01/72 و 75/70 میکروگرم در میلیلیتر و فعالیت آنتیباکتریایی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی بـا قطر هالـه عـدم رشـد 1/15 و 8/16 میلیمتر بــوده اســت. بهطورکلی عصاره متانولی گیاهان مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی از خود نشان دادند و بهترین فعالیت آنتیاکسیدانی مربوط به گیاه درمنه بود. از این رو میتوان بیان کرد که این عصارهها میتوانند جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان عفونتها شوند. البته همه اثرات این عصارها باید در in vitro و in vivo به دقت بررسی شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی باکتریال؛ آنتیاکسیدانت؛ آویشن کوهی؛ بابونه؛ پسته وحشی؛ درمنه کوهی؛ فلاونوئید کل؛ فنول؛ مریم گلی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 33 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 107 |