تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,221 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,471,028 |
بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی | ||
فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 1، شهریور 1401، صفحه 67-73 اصل مقاله (422.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/qafj.2022.694996 | ||
نویسندگان | ||
سعیده سعیدی* 1؛ مهدی جهانتیغ2؛ رضوانه بهزادمهر3؛ زهرا بیگمی4 | ||
1کارشناسی ارشد، پژوهشکده زیستفناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
2دانشیار، کلینیکال پاتولوژی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ملی زابل، زابل، ایران | ||
3دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران | ||
4استادیار، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران | ||
چکیده | ||
به دلیل مقاومت روزافزون باکتریهای بیماریزا به آنتیبیوتیکهای رایج، محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی به عنوان داروهای جایگزین میباشند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی است. نمونهبرداری از نواحی حلق و بینی بیماران انجام و تعداد 9 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا و خالصسازی گردید. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) در شش غلظت با روش رقیقسازی در محیط مایع بر روی باکتری تعیین شده حساسیت سویهها به چند آنتیبیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی- بائر بیوگرام ارزیابی گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی برابر با 8 میکروگرم بر میلیلیتر بوده است که یک سویه مهار شده است در حالی که بیشترین غلظت 512 میکروگرم / میلی گرم بوده که یک سویه مهار شده است. استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده بیشترین مقاومت به تریمتوپریم (8/88%)، آمپیسیلین (7/77%)، تتراسیکلین (7/77%)، اریترومایسین(6/66%) و سفتازیدیم (2/22%) بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پیپرین موجود در فلفل سیاه دارای اثر مهاری بسیار قوی بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
پیپرین؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 189 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 120 |