تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,172 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,831 |
مطالعه اجزای تشکیل دهنده اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه خاصیت ضدمیکروبی آن با دهانشویه کلرهگزیدین بر روی باکتریهای عامل عفونت دهانی | ||
کاربرد شیمی در محیط زیست | ||
دوره 12، شماره 45، فروردین 1400، صفحه 25-33 اصل مقاله (770.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نیما محمدنژاد خیاوی* 1؛ حجت اقبال2؛ ندا جهانی3؛ آرزو محمدی4؛ مهدی احمدی سابق5؛ زهره قاضی طباطبایی6؛ امیر کشی زاده مزرعه جهان7 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
2گروه فیتوشیمی، مرکز تحقیقات علوم پایه، دانشگاه تبریز، ایران. | ||
3دکترای عمومی دندانپزشکی، بخش تحقیق و توسعه، شرکت دانشبنیان پژوهشگران داروی سبز، مشکینشهر، ایران | ||
4متخصص بیماریهای دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. | ||
5گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر، ایران. | ||
6گروه شیمی کاربردی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران | ||
7گروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
زنجبیل (Zingiber officinale) یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که اثرات ضدباکتریایی آن در تحقیقات مشخص شده است .هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر ضدمیکروبی اسانس زنجبیل (Zingiber officinale) و مقایسه آن با داروی کلرهگزیدین بر روی برخی از باکتریهای شایع عفونت دهانی بود. در این تحقیق، ابتدا اسانس-گیری گیاه زنجبیل توسط دستگاه کلونجر انجام و جهت تجزیه نمونههای اسانس و اندازهگیری دقیق ترکیبات از دستگاهای GC و GC/MS استفاده شد. سپس تاثیر اسانس زنجبیل بر باکتریهای شایع عفونت دهانی به دو روش بررسی قطر هاله عدم رشد(Disk deffusion) و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) انجام شد. نتایج حاصل از آزمایشات ضد میکروبی نشان داد که گیاه زنجبیل دارای اثرات مهارکنندگی قابل توجهی بر روی انواع باکتریهای گرم منفی و مثبت است. همچنین مشخص شد که اسانس این گیاه دارویی، از نظر خواص ضدمیکروبی، نتایج نسبتأ مشابهی را نسبت به دهانشویه کلرهگزین از خود نشان داد. طبق یافتهها اسانس زنجبیل آثار ضدمیکروبی مناسبی علیه باکتریهای شایع عفونت دهانی دارد. در نتیجه اسانس این گیاه با غلظتهای مختلف، پس از انجام مطالعات تکمیلتر میتواند جایگزین مناسبی برای داروها و دهانشویههای شیمیایی در درمان باکتریهای شایع عفونت دهانی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
زنجبیل؛ اسانس؛ عفونت دهانی؛ عوامل آنتیباکتریال؛ کلرهگزیدین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 128 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 122 |