تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,326 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,940 |
اثر سطوح مختلف اسید جیبرلیک بر صفات کمی و کیفی گل گیاه دارویی بنفشه معطر (L. Viola odorata) | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
دوره 17، شماره 1، اردیبهشت 1400، صفحه 29-47 اصل مقاله (434.01 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/aej.2022.696778 | ||
نویسندگان | ||
سعید دوازده امامی* 1؛ فروغ مرتضایی نژاد2؛ مریم پرورش2؛ مرضیه اله دادی3 | ||
1استادیار بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران | ||
3گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
بنفشه معطر با نام علمیL. Viola odorata گیاهی چند ساله متعلق به خانواده Violaceae است که نه تنها به عنوان گیاه دارویی و زینتی شناخته شده است بلکه به صورت گسترده در صنایع آرایشی کاربرد دارد. به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف اسید جیبرلیک بر خصوصیات کمی و کیفی گل این گیاه، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) اجرا شد. تیمارها شامل سطوح مختلف اسید جیبرلیک با سه غلظت صفر (شاهد)، 200 و 400 میلی گرم در لیتر بودند. نتایج نشان داد که کاربرد اسید جیبرلیک با غلظت 400 میلی گرم در لیتر در مقایسه با شاهد، باعث افزایش معنیدار تعداد گل، قطر گل، طول دوره گلدهی، محتوای آنتوسیانین، محتوای فلاونوئید، غلظت کلروفیل و جذب اشعه ماوراء بنفش در گلها شد، در صورتی که تیمار 200 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک، از نظر میزان آنتوسیانین، کلروفیل b و کاروتنوئید در مقایسه با شاهد، تفاوت معنیداری نداشت. قطر گل، تعداد گل، طول دوره گلدهی و محتوای آنتوسیانین گلها در دو غلظت هورمون (200 و 400 میلی گرم در لیتر) نتایج مشابهی را نشان دادند. با توجه به کاربرد دارویی گل بنفشه معطر، استفاده از تیمارهای هورمونی جهت افزایش تعداد گل و نیز متابولیتهای ثانویه این گیاه، توصیه میشود | ||
کلیدواژهها | ||
اسید جیبرلیک؛ آنتوسیانین؛ بنفشه معطر؛ گل؛ متابولیت های ثانویه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 137 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 120 |