| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,559,768 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,268,111 |
تاثیر جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف ویتامینهای C و E بر نوسانات گلبولهای سفید خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus) | ||
| نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
| دوره 16، شماره 2 - شماره پیاپی 62، شهریور 1401، صفحه 27-39 اصل مقاله (495.88 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| نویسنده | ||
| محمود بهمنی | ||
| چکیده | ||
| این مطالعه بهمنظور تعیین تأثیر سطوح مختلف ویتامینهای C و E جیره بر نوسانات گلبولهای سفید خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus) در مرکز تکثیر انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام گرفت. 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلیگرم ویتامین C از نوع ال- اسکوربیل- 2- پلیفسفات (APP) و 0، 100 و 400 میلیگرم ویتامین E از نوع دی- آلفا توکوفرول در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و بهمدت 15 هفته برای پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شد. پس از عادتدهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 15 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به هر یک از 18 تانک در نظر گرفته شده، معرفی گردید. ماهیان روزانه بهمیزان 3 درصد وزن تر بدنشان مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان آزمایش تعداد 3 عدد ماهی از هر تانک بهصورت تصادفی انتخاب شده و مورد خونگیری قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش (هفته پانزدهم) نتایج بهدست آمده از آنالیز نمونههای خون نشاندهنده وجود اختلاف معنیدار آماری در شاخص گلبولهای سفید خون و در بین گلوبولهای سفید، مونوسیت، لنفوسیت و نوتروفیل بود (05/0>P). بیشترین تعداد گلبولهای سفید خون در هفته پانزدهم در تیمار 400C 100E میلیگرم بر کیلوگرم (جیره 6) و کمترین تعداد در تیمار 400C 400E میلیگرم بر کیلوگرم (جیره 9) مشاهده شد. اندازهگیری و شمارش افتراقی سلولهای خونی سفید نشان داد که بیشترین تعداد مونوسیت در تیمار 0Cج0E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 0C 100E میلیگرم بر کیلوگرم و 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم، بیشترین تعداد لنفوسیت در تیمار 100C0E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم، بیشترین تعداد در تیمار 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 100C0E میلیگرم بر کیلوگرم شمارش گردید. بررسی نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از ویتامینهای C و E در جیره غذایی میتواند بر نوسانات گلوبولهای سفید ماهی استرلیاد پرورشی تأثیرگذار باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژههای کلیدی: ویتامین C؛ ویتامین E؛ گلبول سفید؛ استرلیاد پرورشی؛ Acipenser ruthenus | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 52 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 41 |
||