تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,259 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,455,837 |
فراوانی ژنهای اتصال در ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از فراوردههای لبنی در شهرستان شهرکرد | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 10، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 47-58 اصل مقاله (952.18 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1971880.1795 | ||
نویسندگان | ||
رسول پژوهش1؛ الهه تاج بخش* 2؛ حسن ممتاز3؛ ابراهیم رحیمی4 | ||
1گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
3استاد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
4گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
چکیده | ||
باکتری استافیلوکوکوس اورئوس یک بیماریزای فرصتطلب در انسان و حیوان است که میتواند با آلوده ساختن لبنیات، علاوه بر خسارتهای اقتصادی، صدمات جسمی قابل توجهی بهوجود آورد. در این تحقیق تعداد 250 فراوردهی لبنی سنتی شامل کره، ماست، پنیر، کشک و خامه از نقاط مختلف شهرستان شهرکرد تهیه و در ظروف استریل در کنار یخ به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد شهرکرد منتقل شد. جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مطابق با پروتکلهای استاندارد و روش مولکولی صورت گرفت. ارزیابی ژنتیکی بیوفیلم با روش PCR جهت ردیابی شایعترین ژنهای کد کننده بیوفیلم (icaA، icaB، icaC، icaD، bap، fnbA، fnbB،clfB, clfA) انجام شد. از مجموع 250 نمونهی مورد بررسی، 50 نمونه (20 درصد) از نظر استافیلوکوکوس اورئوس مثبت بودند. آلودگی در کشک 26، در کره 24، در پنیر 22، در خامه 16 و در ماست 12 درصد گزارش شد. فراوانی ژنهای مذکور بهترتیب: 74 درصد، 68، 64، 76، 30، 96، 90، 32 و 28 درصد گزارش شد. در روش میکروتیتر پلیت در 30 ایزوله (60 درصد) واکنش بیوفیلم مشاهده شد که در20 ایزوله ( 66/66 درصد) بیوفیلم قوی و در 10 ایزوله بیوفیلم ضعیف (33/33 درصد) مشاهده شد. در 5 ایزوله (66/16 درصد) واکنش بیوفیلم مشاهده نگردید. براساس آزمون دقیق فیشر بین ژنهای مورد بررسی و واکنش بیوفیلم قوی و متوسط رابطه آماری معنیدار گزارش شد. | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوس آرئوس؛ بیوفیلم؛ ژنهای اتصال؛ فراوردههای لبنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 134 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 109 |