تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,377 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,984 |
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدقارچی مخمر منتخب جدا شده از برنج سیاه تخمیر شده | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 10، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 59-70 اصل مقاله (1.1 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1946146.1749 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه جعفری کوشکقاضی1؛ علیرضا صادقی* 2؛ مهران اعلمی3؛ هدی شهیری طبرستانی4؛ دل آسا رحیمی گلوگاهی5 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2عضو هیات علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده صنایع غذایی | ||
3دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
5دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
تاکنون خصوصیات پروبیوتیکی و ضدقارچی مخمرهای جدا شده از بسترههای تخمیری شبه غلات، کمتر مطالعه شده است. در این پژوهش، پس از جداسازی مخمرهای عمده از برنج سیاه تخمیر شده، مخمر دارای بیشترین زندهمانی در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش برای مطالعات بعدی انتخاب شد. سپس جدایه مذکور به کمک واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) شناسایی گردید و در ادامه، سایر خصوصیات پروبیوتیکی آن شامل اثرات ضدباکتریایی، مقاومت آنتیبیوتیکی و مقاومت در برابر ترکیبات ضدقارچ، قابلیت اتصال، آبگریزی و همولیز خون بررسی شد. خاصیت ضدقارچی جدایه منتخب نیز در برابر برخی از شاخصهای قارچی منتقله از غذا مورد ارزیابی قرار گرفت. توالییابی محصولات PCR منجر به شناسایی Rhodotorula mucilaginosa به عنوان جدایه مخمری منتخب گردید. جدایه مذکور در تیمار متوالی اسید و صفرا، 39/84 درصد زندهمانی خود را حفظ نمود. همچنین تاثیر بازدارندگی جدایه مخمری بر روی Salmonella enterica به شکل معنیداری (05/0p<) از سایر عوامل باکتریایی منتقله از غذا بیشتر بود. جدایه مخمری قابلیت تجمعی و آبگریزی مناسبی داشت و در برابر آنتیبیوتیکهای مورد ارزیابی مقاوم بود. علاوه بر این، بیشترین بازدارندگی از رشد جدایه مخمری مورد بررسی در حضور کتوکونازول مشاهده شد در حالیکه مخمر منتخب در برابر پروپیونات، سوربات، ایتروکونازول و فلوکونازول مقاوم بود. جدایه مخمری مورد مطالعه فاقد فعالیت همولیزی بود. همچنین اثر ضدقارچی R. mucilaginosa در برابر Aspergillus flavus تایید شد. بر اساس این نتایج، جدایه مخمری منتخب از قابلیت مناسبی جهت استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک و یا محافظت کننده در فرآوری محصولات تخمیری برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
مخمر پروبیوتیک؛ برنج سیاه تخمیر شده؛ اثر ضدقارچی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 133 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 65 |