تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,403 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,976 |
مطالعه برخی از خواص تکنولوژیکی جدایههای انتروکوکوس در پنیر موتال ایرانی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 10، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 71-79 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1968051.1790 | ||
نویسندگان | ||
فردین کوهی1؛ حمید میرزائی* 2؛ یوسف نامی3؛ جلیل خندقی4؛ افشین جوادی5 | ||
11. گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
2هیت علمی و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی | ||
33. گروه بیوتکنولوژی مواد غذایی، واحد شمال غرب و غرب پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، تبریز، | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی ، سراب، ایران | ||
51. گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
چکیده | ||
وجود گونههای مختلف انتروکوکوس که تأثیر شگرفی در ویژگیهای تکنولوژیکی پنیر بخصوص عطر و طعم آن دارند، در شیر و فراوردههای آن به اثبات رسیده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی برخی از مهمترین خواص تکنولوژیکی جدایههای انتروکوکوس دارای خواص پروبیوتیکی از پنیر موتال ایرانی است. برای این منظور، ابتدا میزان رشد جدایههای انتروکوکوس در دماهای 25، 30، 37 و 43 درجه سلسیوس تعیین و سپس قابلیت اسیدی کردن آنها با اندازهگیری pH و نیز مقدار اسیدیته با انکوباسیون در دمای بهینه و در زمانهای صفر، 4، 8، 24، 48 و 72 ساعت سنجیده شد. در ادامه خواص آنزیمی مرتبط با ویژگیهای تکنولوژیکی شامل فعالیت پروتئولیتیک و آمیلولیتیک و همچنین تولید دیاستیل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد سرعت رشد دو سویه TB3 و KB7 متعلق به گونههای E. durans و E. faecium ، در دمای 30 درجه سلسیوس بیشتر بوده و سایر جدایهها در دمای 43 درجه سلسیوس بالاترین میزان رشد را داشتند. انتروکوکهای مورد آزمایش از ساعت 4 گرمخانهگذاری شروع به کاهش معنی دار pH و افزایش اسیدیته نمودند بهطوریکه به جز دو سویهی 3TB و 7KB بقیه جدایهها توانستند در مدت 72 ساعت گرمخانهگذاری در دمای مناسب رشد، موجب انعقاد شیر شوند. همچنین مشاهده شد که جدایههای 5C، 1D و 3B دارای هر سه ویژگی تکنولوژیکی مورد نظر بودند. در مجموع، بـا توجه بـه ویژگـیهـای تکنولـوژیکی مناسـب جدایههـای مـورد بررسی بهخصوص سویههای C5، 1D و B3 میتوان از آنها بهعنـوان کـشت همـراه یا الحاقی جهـت تولیـد فرآوردههای لبنی تخمیری مانند انواع پنیرها استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ویژگیهای تکنولوژیکی؛ انتروکوکها؛ فعالیت پروتئولیتیکی؛ فعالیت آمیلولیتیکی؛ تولید دیاستیل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 85 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 57 |