تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,440,614 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,459,863 |
درونپوشانی جوانه گندم و باکتری پروبیوتیک باسیلوس لیکنیفورمیس توسط صمغ گوار و مالتودکسترین به روش خشک کردن انجمادی جهت افزایش عمر نگهداری جوانه گندم | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 1، دوره 12، 3 (47) پاییز، آذر 1401، صفحه 1-18 اصل مقاله (1.34 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2022.1967947.1376 | ||
نویسندگان | ||
مریم شریفی1؛ محمد گلی* 2؛ محدثه رمضانی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان،) دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی و مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
3استادیار بانک میکروارگانیسمها، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
جوانه گندم منبع غنی از اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی، ویتأمینها، توکوفرولها و فیتواسترولها است که بهعنوان محصول فرعی از صنعت آسیاب بهدست میآید. وجود فعالیتهای آنزیمی بالا همراه با محتوای بالای روغن غیراشباع، باعث کاهش ارزش غذایی جوانه گندم در طول ذخیرهسازی شده و در نتیجه ماندگاری محصول را بهشدت محدود میکند. هدف از این پژوهش، درونپوشانی جوانه گندم و باکتری پروبیوتیک باسیلوس لیکنیفورمیس توسط صمغ گوار و مالتودکسترین به روش خشک کردن انجمادی جهت افزایش عمر نگهداری جوانه گندم است. در این راستا از سه نسبت مختلف مالتودکسترین به صمغ گوار شامل 1 به 3/0، 1 به 1/0 و 1 به 03/0 استفاده شد و ماندگاری جوانهگندم پروبیوتیک درونپوشانی شده طی 360 روز نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمونها در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد و میانگینها با روش دانکن در سطح معنیداری پنج درصد مقایسه گردید. اثر زمان بر تغییرات شاخصهای اکسایشی جوانه گندم درونپوشانی شده مثبت ارزیابی شد و تیمار درونپوشانی شده با مالتودکسترین و گوار در همه نسبتهای مورد بررسی در طی زمان ۳۶۰ روز نگهداری، بهطور معنیداری سبب کاهش مقادیر عدد اسیدی کل شد (05/0>P). افزودن باسیلوس لیکنیفورمیس بهصورت معنیداری سبب کاهش مقادیر عدد اسیدی کل و شاخص تیوباربیتوریک اسید در مقایسه با تیمارهای بدون پروبیوتیک شد (05/0>P). با افزایش زمان نگهداری، مقادیر پراکسید، آنیزیدین، توتوکس، کپک و مخمر در تیمار پروبیوتیک بصورت معنیداری افزایش یافت (05/0>P). | ||
کلیدواژهها | ||
جوانهگندم پروبیوتیک؛ شاخصهای اکسایش؛ شمارش میکروارگانیسم؛ نسبت صمغ گوار به مالتودگسترین | ||
مراجع | ||
Agregan, R., Munekata, P.E., Domínguez, R., Carballo, J., Franco, D., and Lorenzoa, J.M. (2017). Proximate composition, phenolic contentand in vitro antioxidant activity of aqueous extracts of the sea weeds Ascophyllum nodosum, Bifurcaria bifurcata and Fucus vesiculosus. Effect of addition of the extracts on the oxidative stability of canola oil under accelerated storage conditions. Food Research International, 99 (3): 986-994.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 250 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 205 |