تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,551,212 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,711,144 |
طراحی سیستمی اتوماتیک جهت درجهبندیکشمش و تعیین درصد دم داربودن آن با استفاده از تکنیکهای پردازش تصویر | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 15، 3(پاییز) - شماره پیاپی 57، مهر 1402، صفحه 113-124 اصل مقاله (371.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.1925643.1708 | ||
نویسندگان | ||
مسعود خزاعی فدافن* 1؛ سید حسین استیری2 | ||
1گروه مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشکده امام خمینی(ره) سبزوار، واحد خراسان رضوی ، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران. | ||
2گروه علوم و صنایع غذائی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده : کشمش یکی از محصولات مهم کشاورزی است که از خشک کردن انگور بدست می آید. در حال حاضر درجه بندی کشمش و تعیین درصد انواع مختلف کشمش در یک نمونه و همچنین تشخیص دم دار بودن و یا نیودن آن به صورت دستی انجام می گیرد وبنابراین مستلزم صرف زمان زیادی می باشد. در این مطالعه ، هدف ارائه الگوریتمهایی مؤثر و توانمند با استفاده از تکنیکهای پردازش تصویر در حوزه بینایی ماشین برای درجه بندی کشمش و همچنین تشخیص و تعیین درصد کشمشهای دم دار و بی دم می باشد. جهت تجزیه و تحلیل الگوریتم ارائه شده ، با تهیه عکس از نمونه های مختلفی از انواع کشمش و اجرای الگوریتمهای پیشنهادی بر روی این نمونه ها در نرم افزار MATLAB و مقایسه نتایج به دست آمده با روشهای دستی ، عملکرد الگوریتم مورد ارزیابی قرار می گیرد. جهت ارزیابی عملکرد روشهای پیشنهادی معیارهای دقت کل ، حساسیت و دقت خروجی مثبت محاسبه گردید که یافته های حاصل شده از ارزیابی روش پیشنهادی جهت درجه بندی کشمش دقت کل 98/65% ، حساسیت 98/47% و دقت خروجی مثبت 97/83% و همچنین یافته های روش پیشنهادی جهت تعیین درصد دم دار بودن کشمش نیز دقت کل 98% ، حساسیت 32/92% و دقت خروجی مثبت 69/98% را نشان داد که بیانگر عملکرد مطلوب و قابل اعتماد این روشها همراه با صرف هزینه کم ( محاسبات نرم افزاری کم ) در مقایسه با روشهای سنتی می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
درجه بندی کشمش؛ پردازش تصویر؛ دم داربودن کشمش؛ استخراج ویژگی | ||
مراجع | ||
classification. international journal of computer and communication technology, 3(1): 15-19.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 71 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 51 |