تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,906 |
بررسی همبستگی بین مقدار پالمیتیک اسید متیل استر بهدست آمده از ترانس استریشدن لیپیدهای استخراجی از کائوچوی طبیعی و ویژگی پخت آمیزههای لاستیکی با سوانگاری گازیطیفسنجی جرمی | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 11، دوره 16، شماره 3، آذر 1401، صفحه 125-134 اصل مقاله (417.35 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jacr.2022.1946198.1996 | ||
نویسندگان | ||
فرشته ایلداری1؛ مرسده ملک زاده* 2؛ ماندانا صابر تهرانی2؛ فرشته مطیعی2 | ||
1دانشجوی دکتری شیمی کاربردی، دانشکده شیمی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2ستادیار شیمی کاربردی، دانشکده شیمی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، همبستگی میان ویژگی پخت آمیزههای لاستیکی برپایه کائوچوی طبیعی با مقدار پالمیتیک اسید متیل استر بهدست آمده از ترانس استریشدن لیپیدهای استخراجی از کائوچوی طبیعی بررسی شد. به این منظور، در مرحله اول لیپیدهای موجود در کائوچوی طبیعی استخراج و مشتقهای متیل استر آنها تهیه شد. در مرحله دوم، پالمیتیک اسید متیل استر بهدستآمده از انواع متفاوت کائوچوی طبیعی با روش سوانگاری گازی–طیفسنجی جرمی شناسایی و تعیین مقدار شد. همچنین، همبستگی بین مقدار این ماده و ویژگی پخت آمیزههای لاستیکی بررسی شد و مدلهای خطی بهدست آمده در مطالعه موردی بهکارگرفته شد. نتیجهها نشان داد که پیشبینی زمان برشتگی، زمان پخت بهینه و اندیس سرعت پخت با کمتر از 6 % خطا و تخمینِ تفاوت گشتاور پخت با کمتر از 13 % خطا امکانپذیر است. این رویکرد جدید میتواند بهگونهای مطلوب برای پیشبینی ویژگی پخت آمیزه پیش از تهیه آن، بهکارگرفته شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیزه لاستیکی؛ لاستیک طبیعی؛ پالمیتیک اسید متیل استر؛ سوانگاری گازیطیفسنجی جرمی؛ ویژگی پخت | ||
مراجع | ||
[1] Rolere, S.; Bottier, C.; Vaysse, L.; Sainte-Beuve, J.; Bonfils, F.; Express Polym. Lett. 10(5), 408–419, 2016.
[2] Sriring, M.; Nimpaiboon, A.; Kumarn, S.; Sirisinha, C.; Sakdapipanich, J.; Toki, S.; Polym. Test. 70, 127-134, 2018.
[3] Liengprayoon, S.; Bonfils, F.; Sainte-Beuve, J.; Sriroth, K.; Dubreucq, E.; Vaysee, L.; Eur. J. Lipid Sci. Technol. 110, 563-569, 2008.
[4] Hasma, H.; Subramaniam, S.; J. Nat. Rub. Res. 1, 30–40, 1986.
[5] Rolere, S.; Liengprayoon, S.; Vaysse, L.; Sainte-Beuve, J.; Bonfils, F.; Polym. Test. 43, 83- 93, 2015.
[6] Woo Bae, S.; Jung, S.; Chul Choi, S.; Young Kim, M.; Beungtae Ryu, S.; Molecules. 25, 5110-5123, 2020.
[8] Lienprayoon, S.; Chaiyut, J.; Sriroth, K.; Bonfils, F.; Sainte-Beuve, J.; Debreucq, E.; Vaysee, L.; Eur. J. Lipid Sci. Technol. 115, 1021-1031, 2013.
[9] Kawahara, S.; Kakubo, T.; Polymer 41, 7483-7488, 2000.
[10] Liengprayoon, S.; Ph.D. Thesis, University of Montpellier SupAgro, Montpellier, France, 2008.
[11] Junkong, P.; Morimoto, R.; Miyaji, K.; Tohsan, A.; Sakakia, Y.; Ikeda, Y.; RSC Adv. 10, 4772-4785, 2020.
[12] Tuampoemsab, S.; Sakdapipanich, J.; Pruffen und Messen Testing and Measuring, KGK, 10, 674-684, 2007.
[13] Salomez, M.; Subileau, M.; Intapun, J.; Bonfils, F.; Sainte-Beuve, J.; Vaysse, L.; Dubreucq, E.; J. Appl. Microbiol. 117, 921-929, 2014.
[14] Arnold, A.R.; Evans, P.; J. Nat. Rub. Res. 6(2), 75-78, 1991.
[15] Payungwong, N.; Tuampoemsab, S.; Rojruthai, P.; Sakdapipanich, J.; J. Rub. Res., 24, 543-553, 2021.
[16] Loften, J.R.; Linn, J.G.; Drackley, J.K.; Jenkins, T.C.; Soderholm, C.G.; Kertz, A.F.; J. Dairy Sci. 97, 4661-4674, 2014.
[17] Folch, J.; Lees, M.; Sloane Stanley, G.H.; J. Biol. Chem. 226, 497-509, 1957.
[18] Musigamart, N.; Ph.D. Thesis, University of Kasetsart, Bangkok, Thailand, 2015.
[19] Motiee, F.; Taghvaei-Ganjali, S.; Malekzadeh, M.; Int. J. Ind. Chem. 4, 1-8, 2013.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 111 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 87 |