تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,999 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,644,421 |
اثر استفاده از پودر قارچ های خوراکی بر ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین های ژاپنی نر | ||
فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 2، آذر 1401، صفحه 84-94 اصل مقاله (634.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/qafj.2022.1967736.1041 | ||
نویسندگان | ||
ابوالفضل اسعدی دیزجی* 1؛ حبیب اقدم شهریار2؛ عبدالاحد شاددل تلی1؛ ناصر ماهری سیس1؛ جمشید قیاسی قلعه کندی1 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچهای صدفی و دکمهای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچینهای ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با 420 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تیمار در 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه شاهد، سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ صدفی و سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ دکمهای بودند. پرندهها با شرایط محیطی و مدیریتی یکسان به مدت 84 روز آزمایشی، تحت جیرههای تغذیهای خاص هر تیمار قرار گرفتند. شمارش باکتریهای کلی فرمی در روده و بررسی ویژگیهای ریختشناسی روده در سن 84 روزگی انجام گرفت. مطابق نتایج به دست آمده، شمار کل باکتریهای رودهی باریک، لاکتوباسیلها، اشرشیاکلای و بیفیدو باکترهای روده بلدرچینهای ژاپنی 84 روزه تحت تاثیر نوع و مقدار قارچ قرار گرفتند (P<0.05). بیشترین و کمترین مقدار شمار کل باکتریهای رودهی باریک به ترتیب به تیمار شاهد و قارچ دکمهای دو درصد تعلق داشت. عمق کریپت و طول خمل در قسمتهای 10، 50 و 70 درصد روده به طور معنیداری تحت تاثیر نوع و سطوح مختلف قارچ صدفی و دکمهای قرار گرفت (P<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از دو درصد قارچ صدفی و یا دکمهای میتواند به عنوان محرک رشد در جیرهی غذایی بلدرچین ژاپنی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ قارچ خوراکی؛ ریختشناسی؛ میکروب شناسی روده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 199 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 110 |