تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,973 |
بررسی اثر پلاسمای سرد ضد سودوموناس آئروژینوزا تلقیح شده در گلاب | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 10، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 80-87 اصل مقاله (1.14 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1959877.1775 | ||
نویسندگان | ||
زینب رحمانی1؛ فاطمه محمدی1؛ رضا شرافتی چالشتری* 2 | ||
1گروه لیزر و فوتونیک، دانشکده فیزیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | ||
2دانشگاه علوم پزشکی کاشان | ||
چکیده | ||
فناوری پلاسمای سرد یکی از روشهای نوین غیرحرارتی جهت میکروبزدایی در انواع مواد غذایی به واسطه ایجاد محیطی فعال و ذرات و فوتونهای پُرانرژی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پلاسمای سرد فشار اتمسفری بر باکتری سودوموناس آئروژینوزا در محیط کشت و گلاب بود. در این مطالعه تجربی، باکتری سودوموناس آئروژینوزا تحت تاثیر پلاسما با فرکانس ۱۵ کیلوهرتز و در زمانهای ۱۰، ۳۰، ۵۰ و ۷۰ ثانیه قرار گرفت. همچنین اثر پلاسما بر گلاب تلقیح شده با باکتری مذکور در غلظت CFU/mL ۱۰۵ در زمان نگهداری هفت روز در دمای محیطی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری در زمان ۷۰ ثانیه و برابر ۳۱ میلی متر بود. بعلاوه اثر مهارکنندگی پلاسما بر روی سودوموناس آئروژینوزا در گلاب در مدت زمان نگهداری مشهود بود. بنابراین استفاده از پلاسما به عنوان یک روش غیرحرارتی و کاهنده میکروبی در صنعت گلاب پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلاسما؛ گلاب؛ سودوموناس آئروژینوزا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 202 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 166 |