| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,613,469 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,292,596 |
بررسی اثر پلاسمای سرد ضد سودوموناس آئروژینوزا تلقیح شده در گلاب | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 8، دوره 10، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 80-87 اصل مقاله (1.14 M) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.1959877.1775 | ||
| نویسندگان | ||
| زینب رحمانی1؛ فاطمه محمدی1؛ رضا شرافتی چالشتری* 2 | ||
| 1گروه لیزر و فوتونیک، دانشکده فیزیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | ||
| 2دانشگاه علوم پزشکی کاشان | ||
| چکیده | ||
| فناوری پلاسمای سرد یکی از روشهای نوین غیرحرارتی جهت میکروبزدایی در انواع مواد غذایی به واسطه ایجاد محیطی فعال و ذرات و فوتونهای پُرانرژی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پلاسمای سرد فشار اتمسفری بر باکتری سودوموناس آئروژینوزا در محیط کشت و گلاب بود. در این مطالعه تجربی، باکتری سودوموناس آئروژینوزا تحت تاثیر پلاسما با فرکانس ۱۵ کیلوهرتز و در زمانهای ۱۰، ۳۰، ۵۰ و ۷۰ ثانیه قرار گرفت. همچنین اثر پلاسما بر گلاب تلقیح شده با باکتری مذکور در غلظت CFU/mL ۱۰۵ در زمان نگهداری هفت روز در دمای محیطی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری در زمان ۷۰ ثانیه و برابر ۳۱ میلی متر بود. بعلاوه اثر مهارکنندگی پلاسما بر روی سودوموناس آئروژینوزا در گلاب در مدت زمان نگهداری مشهود بود. بنابراین استفاده از پلاسما به عنوان یک روش غیرحرارتی و کاهنده میکروبی در صنعت گلاب پیشنهاد میگردد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| پلاسما؛ گلاب؛ سودوموناس آئروژینوزا | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 234 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 178 |
||