| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,562,364 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,255 |
بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و اسانس به لیمو روی ویژگی های فیزکوشیمیایی و میکروبی کلم بروکلی | ||
| زیست شناسی تکوینی | ||
| مقاله 7، دوره 14، شماره 4 - شماره پیاپی 56، آذر 1401، صفحه 57-65 اصل مقاله (914.23 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jdb.2022.1937847.1264 | ||
| نویسندگان | ||
| محمد جواد شکوری* 1؛ زهرا زارع زاده2؛ اسماعیل باباخانزاده سجیرانی3 | ||
| 11- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 22- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و متابع طبیعی استان سمنان، شاهرود. | ||
| چکیده | ||
| چکیده در این تحقیق اثر پوشش دهی کلم بروکلی با ژل آلوئهورا (%w/w 25) به عنوان یک ترکیب هیدروکلوئیدی همراه غلظتهای مختلف اسانس بهلیمو (%v/w 3، 2، 1، 0) برای 9 روز در 4 درجهسانتیگراد از نظر ویژگیهای فیزکوشیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. در پژوهش حاضر اسانس بهلیمو به عنوان یک افزودنی برای آمادهسازی پوشش آلوئهورا مورد استفاده قرار گرفت. اسانس بهلیمو توسّط کلونجر استخراج شد و سپس به ژل آلوئهورا افزوده شد. نتایج نشان داد که افزودن اسانس به پوششهای خوراکی سبب کاهش معنیدار باکتریها مزوفیل در طول زمان نگهداری شد. پوششهای ژل آلوئهورا/اسانس بهلیمو اثر معنیداری بر روی کاهش افت وزن داشتند. هم-چنین پوششدهی نمونهها با ژل آلوئهورا/اسانس بهلیمو باعث حفظ خواصّ آنتیاکسیدانی در نمونه ها گردید. این ویژگیها نشان میدهد که پوششها بر پایه ی ژل آلوئهورا/اسانس بهلیمو یک انتخاب مناسب برای توسعه ی پوشش خوراکی است. واژههای کلیدی آنتی اکسیدان، اسانس، بهلیمو، آلوئهورا،کاهش وزن. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آنتی اکسیدان؛ اسانس؛ بهلیمو؛ آلوئهورا؛ کاهش وزن | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 116 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 78 |
||