| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,563,360 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,529 |
عوامل مؤثر بر تمایل به مصرف محصولات سالم در شهر تبریز (مطالعه موردی: خیار و گوجه فرنگی) | ||
| فصلنامه پژوهش های علوم کشاورزی پایدار | ||
| دوره 2، شماره 3 - شماره پیاپی 7، آذر 1401، صفحه 45-61 اصل مقاله (608.31 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/sarj.2022.1968214.1090 | ||
| نویسندگان | ||
| آزاده فلسفیان* 1؛ مهری فعال امند2 | ||
| 1استادیار، گروه مدیریت کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت کشاورزی، گروه مدیریت کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
| چکیده | ||
| در حال حاضر کشاورزی رایج عموما بر تولید محصولات کشاورزی با میزان مصرف کود و سموم بیش از اندازه مجاز تاکید دارد، این در حالی است که گزارشات سازمانهای بهداشتی و فعالان محیطزیست حاکی از اثرات مخرب این نوع کشاورزی بر سلامت انسان و محیطزیست میباشد. یکی از ارکان اصلی توسعه مصرف محصولات سالم پذیرش آن از جانب مصرفکنندگان میباشد. با توجه به سهم بالای خیار و گوجه فرنگی در سبد غذایی خانوارها، مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر بر تمایل به مصرف خیار و گوجهفرنگی سالم در شهرستان تبریز پرداخته است. برای این منظور اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه از 345 خانوار که به روش نمونهگیری طبقهای متناسب انتخاب شدند، جمع-آوری گردید. نتایج توصیفی تحقیق نشان داد که در حال حاضر، مصرف خیار و گوجهفرنگی سالم در شهر تبریز بسیار کم میباشد. از سوی دیگر بر اساس نتایج حاصل از برآورد مدل لاجیت، بعد خانوار دارای اثر منفی و سن، سطح تحصیلات، سطح درآمد، وجود افرادی با پیش زمینه شغلی یا تحصیلی تغذیه در خانوار، وجود افرادی با سابقه ابتلا به بیماریهای ناشی از مصرف سموم شیمیایی در بین اقوام و آشنایان، شاخص آگاهی، شاخص دیدگاه و شاخص دسترسی و اطلاع رسانی دارای اثر مثبت در احتمال تمایل به مصرف خیار و گوجهفرنگی سالم میباشند. افزایش سطح آگاهی و توسعه دیدگاه عموم مردم در رابطه با مزایای محصولات سالم از طرق رسانهها و مدارس و نیز اقداماتی در جهت گسترش مراکز عرضه محصولات سالم و حمایت قیمتی دولت از آنها از فاکتورهای موثر جهت توسعه مصرف این نوع محصولات میباشند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تمایل به مصرف؛ خیار و گوجه فرنگی سالم؛ مدل لاجیت؛ تبریز | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 276 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 139 |
||