تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,453,351 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,469,028 |
تاثیر تغذیه با جیره کاربردی بر فراسنجههای رشد، ضریب تبدیل غذایی و آنزیمهای رودهای بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frisii) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 16، شماره 3 - شماره پیاپی 63، آذر 1401، صفحه 10-19 اصل مقاله (676.48 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسنده | ||
جواد رضوانی | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی اثرات جیرههای کاربردی مختلف حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و چربی بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذا و سطح آنزیمهای رودهای بچهماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frissi) طراحی شد. ماهیها با وزن اولیه 25/0 ± 32/1 گرم (میانگین ± انحراف معیار) با پنج جیره (سه تکرار) دارای انرژی و پروتئین یکسان و درصدهای مختلف چربی (23، 21، 19، 17 و 15 درصد) کربوهیدرات (5، 10، 15، 20 و 25 درصد) به مدت ده هفته و چهار وعده در روز بر اساس اشتها غذادهی شدند. نتایج نشان داد بکارگیری کربوهیدرات تا سطح 25 و چربی تا سطح 15 درصد باعث افزایش برخی از شاخصهای رشد از جمله وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه شده است. نتایج آنزیمهای رودهای نشان داد که فعالیت این آنزیمهای بطور معناداری تحت تاثیر سطوح مختلف کربوهیدرات و چربی قرار گرفتند و کمترین فعالیت برای الکالین فسفاتاز و N آمینوپپتیداز در بچهماهیان تغذیه شده با سطح 25 درصد کربوهیدرات و 15 درصد چربی مشاهده شده است. نتایج این مطالعه نشاندهنده این است که افزایش سطح کربوهیدرات از 5 تا 25 درصد و کاهش سطح چربی از 23 تا 15 درصد اثر منفی بر فراسنجههای رشد بچهماهیان سفید نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: رشد؛ ماهی سفید؛ آنزیمهای گوارشی؛ جیره کاربردی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 37 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 31 |