تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,549,913 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,678,108 |
تهیه و ارزیابی نانوچندسازه پلی وینیل الکل حاوی نانوذره های روی اکسید و مونت موریلونیت | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 4، دوره 16، شماره 4، اسفند 1401، صفحه 20-31 اصل مقاله (1.33 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jacr.2022.1964438.2049 | ||
نویسندگان | ||
نگار معتکف کاظمی* 1؛ الهه ملااکبری داریان2؛ راحله حلبیان3 | ||
1دانشیار گروه نانوفناوری پزشکی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
3دانشیار مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی، موسسه زیستشناسی و مسمومیت سیستمها، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگیهای مکانیکی، پادباکتری، و سمیت سلولی نانوچندسازه زیستسازگار پلیوینیل الکل (PVOH) اصلاحشده با نانوذرههای روی اکسید (ZnO) و مونتموریلونیت (MMT) برای تهیه فیلم بهمنظور کاربرد در بستهبندی مواد غذایی است. نانوذرههای اکسید روی به روش آبگرمایی با فرایند کاهش شیمیایی سنتز شد. در این روش، نمک روی استات بهعنوان پیشساز فلز، سود بهعنوان کاهنده و آب بهعنوان حلال بهمدت 1 ساعت در دمای C° 80 بهکار رفت. شناسایی نمونهها با پراش پرتو ایکس (XRD) برای ارزیابی ساختار بلوری، و میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) برای بررسی اندازه و شکل نانوساختارها انجام شد. ویژگیهای مکانیکی نمونهها بررسی شد و برپایه نتیجهها در فیلم بهینه، رطوبت به 8-10× 008/1 گرم بر مترمکعب کاهش، استحکام کششی به 492/0 مگاپاسکال و مدول یانگ به 1/24 پاسکال افزایش یافت. فعالیت پادباکتری علیه اشرشیاکلی با روش چاهک آگار ارزیابی شد و نانوچندسازه نهایی بیشترین ویژگی پادباکتری با مساحت هاله عدم رشد 64/0 میلیمتر را نشان داد. سمیت سلولی نمونهها با روش سنجش MTT بر رده سلولیHEK293 پس از یک، سه و پنج روز ثبت شد. بیشترین درصد زندهمانی سلولهای نرمال در غلظت 25/0 میلیگرم بر میلیلیتر نمونه مشاهده شد و نانوچندسازه نهایی بیشترین زندهمانی سلولی را نشان داد. برپایه نتیجههای بهدست آمده، نانوچندسازه حاوی نانوذرههای روی اکسید و مونتموریلونیت میتوانند قابلیت خوبی برای کاربرد در صنایع بستهبندی مواد غذایی داشته باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی؛ پلی وینیل الکل؛ مونت موریلونیت؛ نانوذره های روی اکسید؛ نانوچندسازه | ||
مراجع | ||
[1] Othman, S.H.; Agric Agric Sci Procedia. 2, 296-303, 2014.
[2] Bari, S.S.; Chatterjee, A.; Mishra, S.; Polym Rev. 56(2), 287-328, 2016.
[3] Ebnerasool, F.S.; Motakef Kazemi, N.; AMECJ. 2(2), 5-12, 2019.
[4] Sanuja, S.; Agalya, A.; Umapathy, M.; Int. J. Polym. Mater. Polym. Biomater. 63(14), 733-740, 2014.
[5] Salmas, C.; Giannakas, A.; Katapodis, P.; Leontiou, A.; Moschovas, D.; Karydis-Messinis, A.; Nanomaterials 10(6), 1079, 2020.
[6] Tarapow, J.A.; Bernal, C.R.; Alvarez, V.A.; J. Appl. Polym. Sci. 111(2), 768-778, 2009.
[7] Hu, C.; Xu, Z.; Xia, M.; Vet. Microbiol. 109(1-2), 83-88, 2005.
[8] Tayel, A.A.; EL‐TRAS, W.F.; Moussa, S.; EL‐BAZ, A.F.; Mahrous, H.; Salem, M.F.; Brimer, L.; J. Food Saf. 31(2), 211-218, 2011.
[9] De Azeredo, H.M.; Int. Food Res. J. 42(9), 1240-1253, 2009.
[10] Lee, M.; Kim, D.; Kim, J.; Kyun Oh, J.; Castaneda, H.; Ho Kim, J.; ACS Appl. Bio Mater. 3(10), 6672-6679, 2020.
[12] Aslam, M.; Kalyar, M.A.; Ali Raza, Z.; Polym. Eng. Sci. 58(12), 2119-2132, 2018.
[12] Cazón, P.; Vázquez, M.; Velazquez, G.; Carbohydr. Polym. 195, 432-443, 2018.
[13] Jain, N.; Kumar Singh, V.; Chauhan, S.; JMBM. 26(5–6), 213-222, 2017.
[14] Suganthi, S.; Vignesh, S.; Kalyana Sundar, J.; Raj, V.; Appl. Water Sci. 10, 100-111, 2020.
[15] Haghighi, H.; Kameni Leugoue, S.; Pfeifer, F.; Wilhelm Siesler, H.; Licciardello, F.; Fava, P.; Pulvirenti, A.; Food Hydrocoll. 100, 105419, 2020.
[16] El Fawal, G.; Shehata, M.; Wang, H.; Egypt. J. Chem. 63(8), 3029-3039, 2020.
[17] Tan, R.; Li, F.; Zhang, Y.; Yuan, Z.; Feng, X.; Zhang, W.; Liang, T.; Cao, J.; De Hoop, C.F.; Peng, X.; Huang, X.; J. Nanomater. 2021, 1, 2021.
[18] Musetti, A.; Paderni, K.; Fabbri, P.; Pulvirenti, A.; Al-Moghazy, M.; Fava, P.; Food Sci. 79(4), E577-82, 2014.
[19] Mohammadi, S.; Babaei, A.; Int. J. Biol. Macromol. 201, 528-538, 2022.
[20] Jayakumar, A.; Radoor, S.; Nair, I.C.; Siengchin, S.; Parameswaranpillai, J.; Ka, R.E.; Food Packag. Shelf Life 30, 100727, 2021.
[21] Schiessl, S.; Kucukpinar, E.; Cros, S.; Miesbauer, O.; Langowski, H.C.; Eisner, P.; Front Nutr. 9, 790157, 2022.
[22] Mathew, S.; Mathew, J.; Radhakrishnan, E.K.; J. Polym. Res. 26(9), 223, 2019.
[23] Tran Pham, B.T.; Thi Duong, T.H.; Thi Nguyen, T.; Van Nguyen, D.; Dung Trinh, C.; Giang Bach, L.; J. Polym. Res. 28, 1, 2021.
[24] Paton, J.C.; Paton, A.W.; Clin. Microbiol. Rev. 11(3), 450-479, 1998.
[25] Tankhiwale, R.; Bajpai, S.; Colloids Surfacs B 90, 16-20, 2012.
[26] Bruna, J.; Peñaloza, A.; Guarda, A.; Rodríguez, F.; Galotto, M.; Appl. Clay Sci. 58, 79-87, 2012.
[27] Abd-Elrahman, M.I.; Nanosc Microsc Therm Eng. 17(3), 194-203, 2012.
[28] Viswanath, V.; Sreedharan Nair, S.; Subodh, G.; Muneera, C.I.; Mater. Res. Bull. 112, 281-291, 2019.
[29] Liu, G.; Song, Y.; Wang, J.; Zhuang, H.; Ma, L.; Li, C.; LWT-Food Sci Technol. 57(2), 562-568, 2014.
[30] Chakraborty, S.; Anoop, V.; George, N.; Bhagyasree, T.; Mary, N.L.; SN Appl. Sci. 1(6), 1-13, 2019.
[31] Khalilipour, A.; Paydayesh, A.; J. Macromol. Sci. Phys. 58(2), 371-384, 2018.
[32] Mahmoudi Alashti, T.; Motakef-Kazemi, N.; shojaosadati, S.A.; IJCCE. 40(1), 1-9, 2021.
[33] Hajiashrafi, S.; Motakef-Kazemi, N.; Nanomed Res J. 3(1), 44-50, 2018.
[34] Hajiashrafi, S.; Motakef-Kazemi, N.; Heliyon. 5, e02152, 2019.
[35] Li, X.; Xing, Y.; Li, W.; Jiang, Y.; Ding, Y.; FSTI. 16(3), 225-232, 2010.
[36] Tamimi, L.; Mohammadi Nafchi, A.; Hashemi‐Moghaddam, H.; Baghaie, H.; Food Sci Nutr. 9(8), 4497–4508, 2021.
[37] Sirelkhatim, A.; Mahmud, S.; Seeni, A.; Kaus, N.H.M.; Ann, L.C.; Bakhori, S.K.M.; Hasan, H.; Mohamad, D.; Nano-Micro Lett. 7(3), 219–242, 2015.
[38] Yang, S.T.; Liu, J.H.; Wang, J.: Yuan, Y.; Cao, A.; Wang, H.; Liu, Y.; Zhao, Y.; J Nanosci Nanotechnol. 10, 8638–8645, 2010.
[39] Liu, Q.; Liu, Y.; Xiang, S.; Mo, X.; Su, S.; Zhang, J.; Appl. Clay Sci. 51(3), 214-219, 2011. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 101 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 75 |