تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,863 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,703,953 |
تأثیر افزودن پودر چای ترش به جیره بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط القای آسیت | ||
دانش و پژوهش علوم دامی | ||
دوره 6، شماره 1، اسفند 1401، صفحه 1-14 اصل مقاله (515.45 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
تورج احمدی1؛ امیر فتاح* 1؛ محمدحسین نعمتی2 | ||
1گروه علوم دامی ، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، زنجان، ایران. | ||
چکیده | ||
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر افزودن پودر چای ترش به جیره بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط القای آسیت اجرا شد. 400 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی، شامل 4 تیمار و هر تیمار 5 تکرار 20 قطعهای موردمطالعه قرار گرفتند: تیمار 1: گروه کنترل مثبت (بدون القاء آسیت و بدون پودر چای)، تیمار 2:گروه کنترل منفی (القاء آسیت بدون پودر چای)، تیمار 3: القاء آسیت به همراه یک درصد پودر چای ترش و تیمار 4: القاء آسیت به همراه دو درصد پودر چای ترش در جیره. این آزمایش به مدت 42 روز اجرا شد و القای آسیت با کمک نمک طعام از روز هشتم آغاز گردید. صفات عملکردی (وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل)، پاسخهای ایمنی به تزریق SRBC، وزن اندامهای ایمنی (طحال، تیموس و بورس) و شاخص های قلبی بررسی شدند. نتایج نشان داد که القای آسیت، وزن بدن را کاهش و ضریب تبدیل خوراک مصرفی را در دورهی پایانی افزایش داد (05/0>p). همچنین القای آسیت وزن نسبی اندامهای ایمنی و تیتر آنتیبادی را کاهش داد ولی باعث افزایش میزان بطن راست به کل بطن شد (05/0>p). افزودن دو درصد پودر چای ترش به جیره، عملکرد رشد را در دورهی پایانی و کل دوره بهبود بخشید و همچنین باعث افزایش معنیدار وزن اندامهای ایمنی و تیتر آنتیبادی شد (05/0>p). درمجموع، افزودن دو درصد پودر چای ترش برای بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی در شرایط آسیت توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
چای ترش؛ آسیت؛ عملکرد؛ پاسخ ایمنی؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 82 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 82 |