| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,634,571 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,304,913 |
اثر عصاره گیاهان دارویی سرخارگل، آویشن و نعناع فلفلی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی بلدرچین های ژاپنی | ||
| زیست شناسی تکوینی | ||
| مقاله 5، دوره 15، شماره 1 - شماره پیاپی 57، اسفند 1401، صفحه 49-58 اصل مقاله (690.53 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jdb.2023.1956607.1300 | ||
| نویسندگان | ||
| مهدی مرادی جگرلویی1؛ حسین رضا شهبازی* 1؛ فروغ محمدی2 | ||
| 1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
| 2گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
| چکیده | ||
| این آزمایش بهمنظور بررسی استفاده از عصاره گیاهان دارویی سرخارگل آویشن و نعنا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. جوجه بلدرچین ژاپنی یکروزه بر اساس یک طرح کاملاً تصادفی بین 5 گروه تیماری تقسیم شدند. هر تیمار دارای 4 تکرار و هر تکرار شامل 10 جوجه بود. تیمارهای آزمایشی عبارتاند از: 1) شاهد (جیره پایه- بدون مواد افزودنی)، 2) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره سرخارگل، 3) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره آویشن، 4) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره نعنا فلفلی و 5) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره سرخارگل + 2/0 درصد عصاره آویشن + 2/0 درصد عصاره نعناع فلفلی. با افزودن عصاره گیاهان دارویی به جیره، افزایش وزن، وزن زنده و ضریب تبدیل بهبود معنیداری یافت (01/0>P). درصد لاشه در تیمارهای حاوی سرخالگل، نعناع و همچنین مخلوط سرخال گل، آویشن و نعناع فلفلی افزایش معنیداری با شاهد داشتند (05/0>P). چربی محوطه بطنی در کلیه تیمارهای ازمایشی کاهش معنیداری با شاهد داشتند (05/0>P). با افزودن عصاره گیاهان دارویی، غلظت پروتئین تام، اسید اوریک، کلسترول کاهش معنیداری یافتند (05/0>P). عصاره گیاهان دارویی تأثیر معنیداری بر غلظت آنزیمهای کبدی و سیستم ایمنی بلدرچینها نداشتند (05/0P>). بهطور کلی نتایج نشان داد که کاربرد مخلوط عصارههای گیاهی سرخارگل، آویشن و نعناع فلفلی در جیره بلدرچینهای ژاپنی میتواند کارایی بالاتری بر عملکرد رشد نسبت به کاربرد جداگانه هریک از آنها داشته باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| عصاره سرخارگل؛ عصاره نعناع؛ عملکرد؛ خصوصیات لاشه؛ پاسخ ایمنی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 221 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 353 |
||