تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,442 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,456,015 |
بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و قابلیت مهار فعالیت آنزیم آلفاگلوکوزیداز عصاره گیاه پنیرک و گل ختمی | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
دوره 9، شماره 2، اسفند 1401، صفحه 17-30 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
نویسندگان | ||
نعیمه اسکندری1؛ فاطمه قمری* 2؛ مریم مصلحی شاد3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران-ایران | ||
2استادیار دانشکده علوم دانشگاه پیام نور صندوق پستی 19395-4697 تهران ایران | ||
3صنایع غذایی دانشگاه آزاد تهران ،واحد صفادشت | ||
چکیده | ||
گیاهان دارویی منابعی غنی از ترکیبات فعال زیستی با خاصیت آنتیاکسیدانی هستند و در مواردی نیز با به تأخیرانداختن جذب گلوکز از طریق مهار آنزیمهای تجزیهکننده کربوهیدرات، یک روش درمانی برای کاهش هیپرگلیسمی پس از صرف غذا میباشند. در این پژوهش خاصیت آنتیاکسیدانی و مهارکنندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز عصاره گیاه پنیرک و ختمی بررسی شد. عصاره گیاهان با روش خیساندن در اتانول تهیه شد و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها با روش مهار رادیکال آزاد ABTS و مهارکنندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز در حضور سوبسترای پارا-نیتروفنول و غلظتهای مختلف عصارهها (25/6، 5/12، 25، 50 و 100 میلیگرم بر لیتر) انجام شد. نتایج نشان داد، با افزایش غلظت عصاره اتانولی پنیرک و ختمی قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد بهطور معنیداری (p ≤ 0.05) افزایش یافت. مقادیر شاخص IC50 مهارکنندگی رادیکال آزاد برای عصاره اتانولی پنیرک و ختمی بهترتیب 90/52 و 00/68 میلیگرم در میلیلیتر بود، که نشاندهنده قدرت آنتیاکسیدانی بیشتر عصاره اتانولی پنیرک است. همچنین، با افزایش غلظت عصاره اتانولی پنیرک و ختمی قدرت مهارکنندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز به صورت معنیداری (p ≤ 0.05) افزایش یافت. همچنین، قدرت مهارکنندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز توسط عصاره اتانولی پنیرک (IC50 = 17/76 میلیگرم در میلیلیتر) بهصورت قابل توجهی بیشتر از عصاره اتانولی ختمی (IC50 = 12/304 میلیگرم در میلیلیتر) بود. بهطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره اتانولی پنیرک و ختمی با توجه به خاصیت آنتیاکسیدانی و مهارکنندگی آلفاگلوکوزیداز می توانند بهعنوان جایگزین افزودنیهای شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات آنتیاکسیدانی؛ آلفاگلوکوزیداز؛ پنیرک؛ ختمی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 189 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 153 |