| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,606,821 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,289,086 |
اندازهگیری اسپکتروفتومتری هیدروژن پراکسید با استفاده از نانوزیم نقره | ||
| پژوهش های شیمیایی و نانو مواد | ||
| دوره 2، شماره 1 - شماره پیاپی 5، خرداد 1402، صفحه 15-23 اصل مقاله (388.53 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی اصیل | ||
| نویسندگان | ||
| سعیدرضا هرمزی جنگی* ؛ زهرا دهقانی | ||
| آزمایشگاه شیمی و بیوشیمی هرمزی، زابل، ایران | ||
| چکیده | ||
| در پژوهش حاضر، یک روش تجزیهای با استفاده از نانوزیم نقره به عنوان نانوزیمی در دسترس، ارزان و با فعالیت شبه پراکسیدازی بالا برای اندازهگیری گزینشی هیدروژن پراکسید در نمونههای غذایی طراحی شد. اندازهگیریها با بهرهگیری از ۳,۳'،۵,۵'-تترامتیل بنزیدین به عنوان کاوشگر تجزیهای و سوبسترای پراکسیدازی انجام پذیرفت. اساس اندازهگیری بر کاوش اسپکتروفتومتری محصول اکسیداسیون سوبسترا با هیدروژن پراکسید در حضور نانوزیم و اندازهگیری جذب محصول تولیده شده (آبی رنگ) در 658 نانومتر استوار است. پارامترهای مؤثر بر حساسیت اندازهگیری شامل، مقدار نانوزیم، زمان، نوع و غلظت بافر، pH و غلظت سوبسترا بهینه شدند. در شرایط بهینه، محدودهی اندازهگیری خطی بین 80-1 میکرومولار و حد تشخیص بسیار پایین 12/0 میکرومولار بدست آمد. همچنین اندازهگیری گزینشپذیری روش نشان داد که به صورت بسیار گزینشپذیر فقط در حضور هیدروژن پراکسید جذب در 658 نانومتر افزایش مییابد و پاسخ تجزیهای مشاهده میشود. بنابراین، روش طراحی شده برای اندازهگیری هیدروژن پراکسید در شیر مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش طراحیشده با دقت و صحت بالایی قادر به اندازهگیری هیدروژن پراکسید موجود در شیر میباشد. امید است، نتایج این پژوهش بتوانند در راستیآزمایی سلامت مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| نانوزیم؛ هیدروژن پراکسید؛ فعالیت شبه پراکسیدازی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 664 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 95 |
||