تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,309 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,931 |
تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
دوره 15، شماره 4، شهریور 1402، صفحه 25-36 اصل مقاله (755.96 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/ascij.2023.1973296.1443 | ||
نویسندگان | ||
میر حسن بیرانوند* ؛ محسن محمدی ساعی؛ بهروز یاراحمدی؛ کریم قربانی؛ امین کاظمی زاده | ||
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف مطالعهی تاثیر ویتامین E و نوع چربی جیره بر عملکرد رشد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی گوشتی انجام گرفت. آزمایش با تعداد 320 قطعه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایش شامل 5 تیمار، 4 تکرار و تعداد 16 قطعه جوجه بلدرچین (نر وماده) در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل:1) جیره پایه بدون ویتامین و چربی (شاهد)، 2) جیره پایه حاوی 2 درصد روغن سویا، 2) جیرهپایه حاوی 2 درصد روغن پیه، 3) جیرهپایه حاوی 2 درصد روغن سویا و 200 میلیگرم در کیلوگرم ویتامین E، 4) جیرهپایه حاوی 2 درصد روغن پیه و 200 میلیگرم/کیلوگرم ویتامین E بود. وزن بلدرچینها در پایان هر هفته اندازهگیری و خوراک مصرفی در هر هفته تعیین شد. در روز 35، از هر واحد آزمایشی دو پرنده انتخاب و کشتار شدند، و نمونههای گوشت ران و سینه هر دو پرنده برای ارزیابی فراسنجههای کیفی گوشت استفاده شد. نتایج نشان داد که در هفته اول و دوم چربی و ویتامین E روی وزن پرندگان تاثیری ندارد (05/0<p ). در هفته سوم، چهارم و پنجم و کل دوره، سطح 2 درصد روغن پیه و 200 میلیگرم ویتامین E باعث افزایش در وزن پرندگان نسبت به تیمار شاهد شد (05/0 >p ). در هفته سوم، چهارم و پنجم کمترین مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در پرندگانی که سطح 2 درصد روغن پیه و روغن سویا به همراه 200 میلیگرم ویتامین E دریافت کرده بودند مشاهد شد. اثر تیماریهای آزمایشی بر pH، رطوبت، ظرفیت نگهداری و مالون دی آلدئید معنیدار نبود (05/ 0<p ). در کل استفاده از 2 درصد روغن پیه به همراه 200 میلیگرم/کیلوگرم ویتامین E در جیره پرندگان باعث بهبود عملکرد رشد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ بلدرچین؛ چربی؛ عملکرد؛ کیفت گوشت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 69 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 82 |