تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,329 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,942 |
اثر پر بیوتیک سافمانان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و میزان بقاء ماهی کوی (Koi carp) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 16، شماره 4 - شماره پیاپی 64، اسفند 1401، صفحه 26-45 | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسنده | ||
حسین ورشویی* | ||
استادیار،گروه شیلات،واحدسوادکوه،دانشگاه آزاد اسلامی،سوادکوه،ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پریبیوتیک سافمانان در جیره بر عملکرد رشد بچهماهی کوی (Koi carp) انجام شد. در این تحقیق تعداد 120 قطعه بچهماهی با میانگین وزن اولیه ۲۰۰ گرم بهمدت 8 هفته به 4 گروه و هرگروه دارای 3 تکرار بوده است. گروههای غذایی شامل گروه شاهد، تیمار1 (05/0 درصد پربیوتیک سافمانان در کیلوگرم غذا)، تیمار 2 (01/0 درصد پربیوتیک سافمانان در کیلوگرم غذا)، تیمار 3 (15/0 درصد پربیوتیک سافمانان در کیلوگرم غذا) بودند. شرایط پرورش در هر 12 استخر بهصورت روزانه کنترل میشد. نتایج این مطالعه نشان داد افزودن سطوح مختلف پریبیوتیک سافمانان به جیره ماهی کوی اثر معنیداری بر فاکتورهای رشد دارد. ماهیان تغذیه شده در تیمار 2 در انتهای آزمایش وزن بالاتر، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به تیمار شاهد و سایر تیمارها داشتند. همچنین استفاده از پریبیوتیک سافمانان در 3 تیمار منجر به افزایش بقاء در آنها در مقایسه با گروه شاهد نشده است. در ترکیب لاشه، پریبیوتیک سافمانان هیچ تغییری در میزان پروتیین وچربی لاشهها ایجاد نکردند و تنها باعث افزایش خاکستر لاشه وکاهش رطوبت لاشه ماهی کوی شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
پریبیوتیک سافمانان؛ الیگوساکارید؛ شاخص رشد؛ ماهی کوی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 30 |