تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,873 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,301 |
رابطه جنسیت، طول و وزن بر تغییرات پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر فیله ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 16، شماره 4 - شماره پیاپی 64، اسفند 1401، صفحه 56-66 اصل مقاله (856.57 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور تاثیر جنسیت، طول و وزن بر میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت فیله در ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) انجام پذیرفت. به این منظور، تعداد 10 عدد ماهی آمور از هر کدام از گروههای وزنی 20، 100 و 500 گرم و گروههای طولی شامل 10، 22 و 35 سانتیمتری تهیه گردید. نتایج نشان داد مقدار پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر فیله ماهیان در وزنها و طولهای مختلف با یکدیگر اختلاف معنیداری داشت. مقادیر پروتئین و چربی بهطور معنیداری در گروههای وزنی 100 و 500 گرمی بیشتر از مقدار آنها در گروه 20 گرمی بود و بین گروههای 100 و 500 گرمی اختلاف معنیداری وجود نداشت. مقدار رطوبت و خاکستر فیله در گروههای وزنی 20 و 100 گرم بهطور معنیداری بیشتر از مقدار آنها در گروه 500 گرمی بود. همچنین نتایج نشان داد مقادیر پروتئین و چربی بهطور معنیداری در گروههای طولی 22 و 35 سانتیمتری بیشتر از مقدار آنها در گروه 10 سانتیمتری بود و بین گروههای 22 و 35 سانتیمتری اختلاف معنیداری وجود نداشت. مقدار رطوبت و خاکستر فیله در گروههای طولی 10 و 22 سانتیمتری بهطور معنیداری بیشتر از مقدار آنها در گروه 35 سانتیمتری بود. از سوی دیگر نتایج حاصل از آنالیز ترکیبات فیله ماهیان آمور در جنسهای نر و ماده نشان داد مقدار پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر فیله ماهیان در جنسهای نر و ماده با یکدیگر اختلاف معنیداری نداشت. بهطورکلی میتوان بیان نمود در ماهی کپور علفخوار تاثیر طول و وزن بر ترکیبات فیله، معنیدار بوده، اما جنسیت بر ترکیبات فیله تاثیر معنیداری ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ماهی آمور؛ طول؛ وزن؛ جنسیت؛ ترکیبات فیله | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 17 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 23 |