تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,519 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,318 |
تاثیر سطوح مختلف پودر آویشن باغی و نعناع بر عملکرد تولیدی و کیفیت تخممرغ مرغهای بومی | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
دوره 15، شماره 4، شهریور 1402، صفحه 177-187 اصل مقاله (763.31 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/ascij.2023.1977364.1453 | ||
نویسندگان | ||
آرش رستمی؛ مجید طغیانی* | ||
گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این آزمایش بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر آویشن باغی و نعناع بر بر عملکرد تولیدی و کیفیت تخممرغ مرغهای بومی بود. آزمایش حاضر با تعداد 150 قطعه مرغ بومی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار و 6 قطعه مرغ بومی در هر تکرار صورت گرفت. تیمارهای آزمایش عبارتند از: تیمار (A): جیره پایه بدون افزودن آویشن باغی یا نعناع (تیمار شاهد)؛ تیمار (B): افزودن سطوح 1 درصد پودر آویشن باغی به جیره پایه؛ تیمار (C): افزودن 1 درصد پودر نعناع به جیره پایه؛ تیمار (D): افزودن 75/0 درصد پودر آویشن باغی به همراه 75/0 درصد پودر نعناع به جیره پایه؛ و تیمار (E): افزودن 5/0 درصد پودر آویشن باغی به همراه 5/0 درصد پودر نعناع به جیره پایه بود. نتایج آزمایش نشان داد درصد تولید تخممرغ در دورههای 28-1، 56-28، 84-56 روزگی و کل دوره تولید 84-1 روزگی در تیمار پنج نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0>p ). وزن تولید تخممرغ در دورههای 28-1، 84-56 روزگی و کل دوره تولید 84-1روزگی تفاوتی معنیداری ایجاد نشد؛ با این وجود در دوره 56-28 روزگی پرندگانی که سطح 1 درصد نعناع دریافت کردند بالاتر بود (05/0>p ). وزن توده تخممرغ در تمام دورههای تخمگذاری پژوهش در پرندگان دریافت کننده آویشن باغی و نعناع بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0 > p). فراسنجههای صفات کیفی تخممرغ در پرندگان دریافتی آویشن باغی و نعناع نسبت به تیمار شاهد معنیدار بود (05/0 > p). در کل نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از پودر آویشن باغی و نعناع در سطح 5/0 درصد جیره پایه مرغهای بومی باعث بهبود عملکرد تولیدی و کیفی تخممرغ خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ عملکرد تولیدی؛ کیفیت تخممرغ؛ گیاهان دارویی؛ مرغ بومی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 61 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 46 |