تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,378 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,946 |
بررسی شاخصهای کالبدی مؤثر در ایجاد حریم به عنوان عامل ارتقاءدهنده رضایتمندی مشتریان در رستوران )مقایسه تطبیقی رستوران لمنز و چوجی( | ||
معمار شهر | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 5، خرداد 1402، صفحه 101-121 اصل مقاله (1.75 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیده مریم مجتبوی* 1؛ سپیده صابرتنها2 | ||
1استادیار گروه معماری، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
با افزایش روزافزون رقابت در صنعت رستورانداری، رضایت مشتریان به عنوان یکی از مهمترین عوامل موفقیت و سودآوری رستورانها مورد تأکید قرار گرفتهاست. توجه به محیط رستوران و ایجاد حریم برای مشتریان از عوامل اصلی رضایتمندی است و نقش زیادی در جذب مشتری دارد. علیرغم اهمیت مسئلۀ حریم از جنبههای گوناگون، متأسفانه در حوزۀ برنامهریزی و طراحی به اندازۀ کافی مورد توجه قرار نگرفته است. هدف این پژوهش واکاوی مؤلفههای کالبدی مؤثر در ایجاد حریم در فضای رستوران و بررسی نحوۀ تأثیر هر کدام از مؤلفهها بر رضایتمندی مشتریان میباشد. لذا پژوهش حاضر در پی پاسخگویی به این است که عوامل مؤثر در ایجاد رضایتمندی در رستوران کدامند؟ چه مؤلفههای کالبدی در طراحی رستوران موجب ایجاد حریم خواهند شد؟ این مؤلفهها در هر کدام از نمونههای موردی )رستوران لمنز و چوجی( چگونه عمل کردهاند؟ پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت کاربردی و از حیث روش، کیفی است. در گام اول با بررسی مطالعات کتابخانهای و اسنادی، مدل مفهومی پژوهش استخراج شده است و در گام دوم از طریق مطالعات میدانی به مقایسۀ تطبیقی شاخصهای مؤثر در ایجاد حریم در نمونههای موردی پرداختهشدهاست. نتایج نشان میدهد، شاخصهای کالبدی مؤثر در ایجاد حریم در محیط رستوران شامل: استفاده از پارتیشن، تفکیک رنگ در کف یا جداره، استفاده از نور موضعی، تغییر ارتفاع سقف، استفاده از پوستۀ نیمشفاف و استفاده از فلاورباکس میباشد. تحلیلها نشان میدهد در نمونۀ موردی رستوران لمنز، مهمترین عامل ایجاد حریم تغییر ارتفاع و فرم سقف و در رستوران چوجی مهمترین عامل ایجاد حریم استفاده از پارتیشنهای چوبی نیمهشفاف میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
رستوران؛ رضایتمندی؛ حریم؛ شاخصهای کالبدی؛ رستوران لمنز؛ رستوران چوجی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 91 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 49 |